Чт, 2024-04-25, 02:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:33
NASA прогнозує незворотні катастрофи сьогодні через спалахи на Сонці
Інші останні Новини світу науки і технологій
Фахівці NASA прогнозують серію потужних спалахів на сонці 21 вересня, які стануть причиною аномальної погоди, геомагнітних потрясінь і бур, а також спровокують низку аварій на Землі.

Відповідний прогноз міститься в оприлюдненій доповіді "Загрози космічної погоди: соціальні і економічні наслідки", пише "Інтерфакс-Україна".

Фахівці передрікають викид Сонцем величезної кількості газів, які розжарять космічну атмосферу. Дане явище буде виглядати як дуже яскраве полярне сяйво. Після цього цілком імовірний вихід з ладу енергосистем, наслідки чого будуть катастрофічними.

У той же час грузинські ЗМІ цитують слова директора Абастуманскою астрофізичної обсерваторії Майя Тодуа, яка вважає, що магнітна буря не може викликати серйозних катаклізмів.

"Передбачити подібне (енергетичний колапс) у зв'язку з очікуваними магнітними бурями практично неможливо. Вони ніколи не бувають настільки потужними, щоб викликати серйозні катаклізми і порушення", - підкреслила астрофізик.

За її словами, "сильна магнітна буря може лише надати тимчасовий вплив на комунікаційні системи і створити загрозу, скажімо, астронавтам, які знаходяться на орбіті ". Раніше, астрономам вдалося зафіксувати деякі свідчення того, що зірка поглинула одну з планет у своїй системі. Відтак, група астрономів виявила незвичайні зміни у хімічному складі "червоної зірки", які свідчать про те, що одна з планет була нещодавно поглинута зіркою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1092 | Додав: adminA | Теги: катастрофи сьогодні, NASA, спалахи на Сонці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]