Пт, 2024-04-19, 16:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Наступне скликання Верховної Ради оновиться наполовину
Інші останні Політичні новини
У новій Верховній Раді не буде багатьох відомих нардепів. Після закінчення 18 серпня реєстрації в ЦВК можливість балотуватися втратили, зокрема, Рінат Ахметов, Юрій Кармазін, Володимир Філенко та багато інших. На думку експертів, Рада оновиться наполовину, але, як і раніше, буде складатися з представників великого капіталу, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Народний депутат від Партії регіонів, власник компанії СКМ Рінат Ахметов про своє рішення відмовитися від участі у виборах повідомив ще в грудні 2011 року. "Виборцям обіцяю не ходити в парламент, але, як і раніше, допомагати їм вирішувати їхні наболілі проблеми", - заявив Ахметов. Напередодні виборчого з'їзду Партії регіонів (ПР) голова парламентської фракції ПР Олександр Єфремов підтвердив, що прізвище Ахметова відсутнє в партійному виборчому списку.

Не стали висувати свої кандидатури і нинішні народні депутати від ПР Едуард Прутнік, Володимир Ландік, голова парламентського комітету з питань соціальної політики та праці Василь Хара і Василь Грицак.

"Для того щоб іти за списком або по округу, треба мати певні ресурси, звичайно, фінансові. У мене їх немає", - заявив, зокрема, Грицак. Він додав, що робота в парламенті йому "набридла". "Що мені ближче, бізнес чи політика? Я генерал міліції, і цим все сказано", - зауважив він.

Щодо Василя Хари, то він був готовий працювати в наступному скликанні Ради, але його прізвища у виборчому списку ПР не виявилось. "За три дні до з'їзду моє прізвище в списку було! Не знаю, хто стоїть за таким рішенням, але причин може бути багато - в хорі "регіоналів" я співаю не в тій тональності", - зазначив він. Хара розповів, що відмовився від ідеї балотуватися по мажоритарному округу, оскільки для цього необхідно "схвалення партії", але закінчувати політичну кар'єру він не має наміру – хотів би працювати в партії як радник, консультант із соціальних питань.

Опозиція також позбудеться низки знакових депутатів, пише видання. Зокрема, вирішив не йти на вибори народний депутат III, IV, V та VI скликань Юрій Ключковський (НУ-НС). "Не бачу сенсу балотуватися без партійної підтримки. У мене немає бізнесу, а відповідно, немає можливості викинути кілька мільйонів доларів на самовисування", - сказав Ключковський, не виключивши, що піде на пенсію.

Серед кандидатів у депутати відсутні Володимир Філенко (БЮТ), Роман Зварич та Олександр Бондар (НУ-НС), які працювали в декількох скликаннях парламенту.

"У список "Батьківщини" мене не взяли, а балотуватися в Києві по округу дуже складно - у столиці на виборчі кампанії кинуті такі гроші, яких у мене немає", - пояснив Олександр Бондар. За його словами, він має намір продовжити політичну діяльність і вже почав активно співпрацювати з партією "Свобода".

Деякі представники депутатської групи "Реформи заради майбутнього" також не братимуть участі у виборах - прізвища Валерія Камчатного, Івана Сідельника та Івана Плюща (у 1992-1994 і 2000-2002 роках очолював Раду) відсутні у списках кандидатів.

У новій Раді також не буде працювати нардеп чотирьох скликань Юрій Кармазін (НУ-НС). 15 серпня ЦВК відмовив йому в реєстрації. Як повідомив член ЦВК Олександр Осадчук, пан Кармазін подав документи для реєстрації в двох мажоритарних округах (№179, Харківська область і №151, Полтавська область). Вищий адмінсуд підтвердив правомірність рішення ЦВК. Натомість сам Кармазін вважає це несправедливим.

На думку експертів, наступне скликання парламенту оновиться на 50%.

"І влада, й опозиція пішли на оновлення своїх лав, через це в перший час рішення парламенту буде складно прогнозувати. Верховна Рада буде, як і раніше, на 80% буде складатися з представників фінансово-промислових груп, тільки без їхніх керівників, і низки професійних депутатів", - сказав президент центру "Український барометр" Віктор Небоженко.

Зазначимо, 18 серпня ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у депутати Верховної Ради в загальнодержавному багатомандатному окрузі та одномандатних мажоритарних округах. Загалом у нардепи по округах Києва балотуються священики, льотчики, люди екс-мера Леоніда Черновецького, рідня колишніх чиновників і чемпіон світу.

За останніми даними прес-служби ЦВК, всього зареєстровано 5772 кандидати. З-поміж них у партійних списках балотуються 2644. ЦВК вже скасувала реєстрацію одного кандидата до дня виборів. Довірених осіб кандидатів наразі зареєстровано 3321. Найбільше кандидатів балотується в одномандатному окрузі №95 з центром в місті Ірпені Київської області.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1089 | Додав: adminA | Теги: Верховної Ради, Наступне, оновиться наполовину | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]