Пт, 2024-05-03, 06:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
НАТО має сформувати перспективу вступу України - Макрон
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про необхідність на вільнюському саміті НАТО сформувати конкретний шлях до членства України в Північноатлантичному альянсі.

Ми повинні будемо визначити шлях, щоб сформувати перспективу вступу України до НАТО, яку ми відкрили в 2008 році в Бухаресті, — заявив Макрон, виступаючи разом з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом в Єлисейському палаці в Парижі, пише Euractiv.

З його слів, на саміті у Вільнюсі НАТО ухвалить рішення з подальшої підтримки України.

Рішення, які ми ухвалимо, зобов’яжуть нас на роки вперед — я маю на увазі, перш за все, підтримку України, у якій ми повинні взяти на себе довгострокові зобов’язання, — наголосив Макрон.

Президент Франції зазначив, що союзники допомагають Україні «реформувати українські збройні сили, сприяють оперативній сумісності з силами Північноатлантичному альянсу і надають підтримку в нелетальному секторі».

Нагадаємо, саміт лідерів країн НАТО відбудеться 11−12 липня у Вільнюсі. Всупереч стереотипам, Франція та особисто Макрон змінили свою «обережну» позицію і тепер є лобістами запрошення Києва у НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 263 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]