Чт, 2024-04-25, 18:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
НАТО не буде постачати зброю Україні, проте країни-члени Альянсу можуть діяти самостійно - Столтенберг
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

НАТО не розглядає можливості постачання летальної зброї в Україну, проте країни-члени Альянсу можуть самостійно визначати свою політику в цій сфері. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг українським ЗМІ, повідомляє Кореспондент.

"НАТО не має в своєму розпорядженні зброї, країни-члени Альянсу повинні самі вирішувати, чи будуть вони постачати Україні зброю, зокрема і летальну, але це не те питання, яке вирішує Альянс", – зазначив Столтенберг.

Водночас генсек нагадав, що на саміті у Варшаві був схвалений пакет допомоги Альянсу Україні, який, зокрема, передбачає "програму з розмінування, з протидії гібридній війні і зі стратегічних комунікацій".

Однак при цьому Столтенберг зауважив, що загрозою для проведення військових реформ в Україні може стати корупція.

"Важливою частиною цих (військових – ред.) реформ є боротьба з корупцією. Вона просто необхідна, оскільки руйнує всі зусилля з модернізації та вдосконалення армії та оборонних структур", – заявив він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко нагородив заступника генерального секретаря НАТО Александра Вершбоу орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

8 липня Порошенко своїм указом створив Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України як допоміжний орган при главі держави. Головою Комісії призначено віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: Україніа, зброя, столтенберг, країни-члени Альянсу, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]