Вт, 2024-03-19, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:22
Натовп в Каїрі намагався згвалтувати і вбити британську журналістку
Інші останні Новини світу

Молода британка Наташа Сміт піддалася жорстокому нападу під час роботи над репортажем в столиці Єгипту Каїрі.

У центрі міста, яке святкувало обрання президентом ісламіста Мухаммеда Мурсі, 21-річна дівчина була в компанії двох чоловіків, але це не врятувало її від розлюченого натовпу, передає NEWSru.com.

За словами журналістки, ніщо не віщувало біди - на вулиці було багато родин з дітьми, настрій у натовпу був святковим, в небо злітали феєрверки. По мірі наближення до площі Тахрір натовп став помітно щільнішим, і журналісти вирішили обійти його. Проте піти вони не встигли.

У якийсь момент на групу накинулися десятки людей: поки одні утримували чоловіків, інші відтягали від них дівчину. У підсумку Наташа залишилася зовсім одна в центрі щільної юрби, в якій вже не було видно жінок.

"Чоловіки почали розривати на мені одяг. Я залишилася зовсім голою. Ці люди - їх були сотні - перетворилися на тварин. Вони повалили мене на землю, розсунули мені руки і ноги. М'яли і дряпали мої груди, свої пальці засовували всередину", - згадує журналістка на сторінках свого блогу.

За словами журналістки, серед збожеволілої натовпу знайшлися кілька людей, які спробували захистити її. Група чоловіків зробила спробу відвести дівчину, яку перекочували по землі від одного до іншого, "як шматок м'яса". На якийсь момент Наташа навіть виявилася в одному з наметів, розбитих на Тахрір, проте її захисникам не вдалося протистояти натиску натовпу. Намет буквально знесли, а дівчина знову опинилася в руках озвірілих єгиптян.

Один з чоловіків почав бити її жердиною, на якому був закріплена намет. Її тягали по землі за волосся . За словами дівчини, ті деякі жінки, що в той момент знаходилися поблизу, дивилися на те, що відбувається байдуже і швидко відверталися, немов нічого не сталося.

"Я ледь могла дихати. Я тільки про себе повторювала: "Будь ласка, господи, нехай це закінчиться". Я почала думати, що це кінець, і говорила собі: "Нехай це буде швидко, нехай я помру раніше, ніж вони мене зґвалтують " , - згадує журналістка.

Врятували дівчину її друзі, які дісталися до медичного намету і взяли на підмогу лікарів, щоб організувати "живий коридор". Поки Наташу вели по ньому, натовп тиснув, люди простягали руки і намагалися вдарити або вщипнути свою жертву. Медична намет, куди привели Наташу, міг також не витримати напору. Тому дівчину вирішили таємно вивести з нього: на неї вдягли чоловічий одяг, поверх - бурку. І так, під руку з якимось незнайомим чоловіком, прикидаючись його дружиною, Наташа пішла з Тахріру. Потім у супроводі друзів вона попрямувала в найближчий госпіталь, але там їй відмовилися допомогти. Приблизно такий самий прийом чекав потерпілу в приватній клініці, куди її відвезли вже через кілька годин за сприяння британського посольства.

Журналістка згадує, що в підсумку медогляд собі проводила сама в лікарняному туалеті. Роздягнувшись перед дзеркалом, вона побачила жахливу картину - все тіло було в синцях і синцях, у крові та бруду, босі ноги порізані склом.

За наявними даними, серйозно дівчина все ж таки не постраждала. Зараз вона вже знаходиться на батьківщині, в будинку батьків в графстві Дорсет, пише The Daily Mail. Дівчина сповнена рішучості повернутися в Єгипет і продовжити роботу над документальним фільмом. Вона переконана, що інцидент з нею - зовсім не показник розвиненості єгипетського суспільства. За словами Наташі, Єгипет для неї - все ще "чудова країна".

Нагадаємо, пригода з Наташею Сміт - уже четвертий із відомих випадків сексуального насильства, якому піддалися західні журналістки в Каїрі. У лютому 2011 року кореспондент американського телеканалу CBS Лара Логан була зґвалтована й побита серед білого дня на Тахрір, де єгиптяни святкували відставку Хосні Мубарака. А в листопаді нападу піддалися відразу дві журналістки - американка Мона ат-Тахаві і француженка Каролін Сінз. Обидві жінки були зґвалтовані і побиті натовпом на Тахрір, де натовп тоді зібралася з нагоди зміни уряду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: вбити британську журналістку, згвалтувати, Каїрі натовп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]