Пт, 2024-04-19, 17:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:43
Науковці розробили робота-павука, якого можна "роздрукувати" на принтері
Інші останні Новини світу науки і технологій

Науковці з Інституту Фраунгофера з технології машинобудування і автоматизації IPA створили робота-павука, якого можна "роздрукувати" за допомогою технології 3D-друку.

Високорухливий робот-павук легко проникає в недоступні людині місця, спираючись на спритні лапи завдовжки 20 см, повідомляє TCH.ua.

Робота можна оснастити камерою, детектором радіоактивних та токсичних хімічних речовин, а також пристроями для пошуку людей під завалами. Пересувається робот ніби живий павук.

На даний момент розробка являє собою прототип, однак деякі технологічні рішення, реалізовані в ньому, вже викликають жвавий інтерес.

Насамперед це стрибучість і гнучкість робота, досягнута застосуванням сильфонних дисків у суглобах кінцівок. Робот може підстрибнути, піднятися на витягнутих ногах, повернутися на місці тощо.

Ще однією важливою особливістю є технологія виробництва робота-павука - 3D-друк з процесом селективного лазерного спікання.

У цьому процесі поетапно наносяться один за одним тонкі шари поліамідного порошку, які потім сплавляються лазерним променем.

Таким чином можна швидко створити внутрішню структуру та компоненти зі складною геометрією.

Описана технологія дає змогу швидко зібрати необхідну кількість роботів навіть у "польових умовах".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1120 | Додав: nowyny | Теги: робот павук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]