Сб, 2024-04-20, 00:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:38
Науковці з'ясували, що саме продовжує людське життя
Інші останні Новини світу науки і технологій

Британські науковці встановили, що щасливі і позитивно налаштовані люди живуть довше. Про це стало відомо з висновків фахівців з Лондонського університетського коледжу, інформує ТСН.

Протягом 5 років дослідники спостерігали за життям 4 тисяч осіб у віці 52-79 років.

Виявилося, що у групі тих, хто говорив, що більш-менш задоволений життям, ймовірність передчасної смерті була нижчою на 35%".

На думку науковців, це підтверджує ідею, що позитивна психологія допомагає від хвороб та стресу.

Учасники експерименту чотири рази на день фіксували свій рівень задоволеності життям або занепокоєння.

Остаточні висновки були зроблені після того, як дослідники зробили поправку на цілий ряд факторів: вік, стать, депресію, наявність певних хвороб і здоровий чи нездоровий спосіб життя респондентів.

Висновки Ендрю Степто і його колег підтверджують більш ранні висновки науковців про те, що оптимізм корисний для здоров'я, а тривожність, депресія і песимізм підвищують захворюваність і скорочують життя.

Варто відзначити, що самотність збільшує ризик виникнення багатьох хвороб - від серцевих нападів до слабоумства і гіпертонії, у той час як люди, які задоволені своїм соціальним життям, краще сплять, повільніше старіють і краще реагують на вакцини.

Нагадаємо, науковці з Італії придумали дієту "щасливого настрою". Запорука гарного настрою прихована в "правильній їжі", яка містить амінокислоту триптофан. Такі продукти, як правило, антидіетічни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1121 | Додав: nowyny | Теги: продовжує людське життя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]