Пт, 2024-03-29, 16:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
Навала голодних вовків в Якутії і не вистачає зайців. Ввели режим НС
Інші останні Новини світу


У Росії, в Якутії, у зв'язку з різким збільшенням кількості вовків введений режим надзвичайної ситуації. Починаючи з 15 січня, у республіці буде оголошений тримісячний період боротьби з вовками, повідомляє Интерфакс.

Профільним міністерствам і відомствам доручено сформувати спеціалізовані бригади мисливців-вовчатників і забезпечити їх всім необхідним для успішного полювання.

За кожну добуту шкіру мисливці одержать грошову винагороду, а також будуть установлені три спеціальні премії, розмір яких складе шестизначну суму. Її точний розмір установить уряд республіки.

Сезон полювання на вовка на території Якутії буде відкритий цілий рік. Відстріл вовків скасують, коли кількість вовків скоротиться до 500 особин.

Зараз кількість вовків у Якутії перевищує 3,5 тисячі, а їх, за розрахунками вчених, не повинно бути більше, ніж 500 особин.

В 2012 році в регіоні з вини вовків пропало 313 табунних коней і 16 111 домашніх оленів.

Серйозний збиток завданий і популяції диких тварин. На думку фахівців, однією з головних причин збільшення кількості нападів вовків на свійських тварин стало скорочення кількості їхнього основного кормового ресурсу - зайця-біляка в основних ареалах перебування вовчих зграй.

Внаслідок цього почалася масова міграція вовків з гірничо-тайгових районів у центральні регіони республіки, а також на оленячі пасовища Алданского, Кобяйского, Момского й Томпонского улусів.

А у Вірменії взимку голодних вовків можна зустріти навіть у місті.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1290 | Додав: adminA | Теги: зайців, голодних вовків, Якутії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]