Вт, 2024-04-16, 12:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:31
Навіть за підрахунками поліції сьогоднішній мітинг в Москві побив рекорд Болотної площі. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Учасники мітингу на московському проспекті Академіка Сахарова затвердили резолюцію з вимогою нових парламентських виборів і відставки голови ЦВК Володимира Чурова і розійшлися.

На мітингу було заявлено, що влада не виконала вимоги мітингу на Болотній площі 10 грудня. Сьогодні організатори мітингу зажадали "проведення нових відкритих і чесних виборів", зазначає "Інтерфакс".

У документі міститься заклик про відставку голови ЦВК Чурова та розслідуванні всіх фактів порушень на виборах.

Учасники мітингу вимагали не пізніше лютого 2012 зареєструвати опозиційні партії і прийняти демократичне законодавство про партії та вибори.

"Учасники мітингу вирішили створити "Московське об'єднання виборців" для розслідування порушень та контролю над виборами, скоординувати роботу спостерігачів по всій країні", - йдеться в резолюції.

В резолюцію не увійшли пропозиції колишнього міністра фінансів Росії Олексія Кудріна, який закликав прийняти закон про партії, провести реєстрацію, передвиборну кампанію, і тільки після цього провести вибори. За його словами, не можна допустити ситуацію, коли парламент не буде працювати півроку, передає РИА "Новости".

Після прийняття резолюції організатори мітингу "За чесні вибори" оголосили про закінчення акції і пообіцяли провести ще один захід проти порушень на виборах. "Ми закінчуємо наш мітинг, вихід там само, де був вхід - з боку Каланчевської площі", - сказав один з ведучих мітингу - опозиційний політик Володимир Рижков.

Він також зазначив, що чергову акцію організатори мають намір провести після новорічних свят, і привітав усіх присутніх з прийдешнім Новим роком. За даними поліції, в мітингу взяли участь близько 29 тисяч осіб.

Рижков в бесіді з журналістами після завершення мітингу сказав, що 95% присутніх на акції - "абсолютно розумні і цивілізовані люди". "Було всього 5% людей, які створювали тисняву. Вони мають право на свою думку, але не мають право на дезорганізацію. Взагалі 5% радикалів є в будь-якому суспільстві, у нас як раз таке співвідношення, тому у Росії є майбутнє", - вважає Рижков.

Мітинг пройшов спокійно, поліція нарахувала 29 тисяч осіб - по одному на 2 кв м площі

Мітинг на проспекті Академіка Сахарова завершився без пригод, його організатори не змогли зібрати заявлених 50 тисяч осіб. Проведення акції було погоджено до 18:00 мск, проте вона завершилася на 40 хвилин раніше, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на прес-службу ГУ МВС Росії по Москві.

Максимальне ж число учасників, які одночасно перебували на площі, становила близько 29 тис осіб. Це трохи більше, ніж було під час протестної акції на Болотній площі, але тим не менш організаторам не вдалося навіть зібрати заявлену кількість учасників - 50 тис осіб.

"ГУ МВС РФ по Москві офіційно заявляє, що цифри, які дають організатори мітингу на проспекті Академіка Сахарова про чисельність учасників, не відповідають дійсності, - підкреслили в главку. - Навіть якщо взяти параметри довжини і ширини відведеної для мітингу площі і розділити на 2 кв м (мінімальна площа, яка припадає на одну людину), кількості учасників, бажаного організаторами, не вийде. Це неможливо, навіть якщо припустити, що люди стояли надщільно - на 1,5 кв м кожен".

"Крім того, поліція проводить оцінку чисельності учасників мітингу, керуючись об'єктивними даними, що отримуються шляхом технічного підрахунку зі зчитувальних пристроїв рамок металодетекторів", - пояснили в ГУ МВС.

Між тим, самі організатори акції називали зовсім інші дані про кількість учасників, які різнилися в рази навіть у них самих: за словами блогера Олексія Навального, на проспекті зібралися близько 200 тис людей, керівник "Солідарності" Борис Нємцов заявив про 100 тис присутніх.

Наступний мітинг опозиція обіцяє у січні-лютому

Російський політик Борис Нємцов у своєму виступі на громадському мітингу за чесні вибори, який сьогодні проходив в Москві на проспекті академіка Сахарова, розповів, що новий мітинг потрібно провести в лютому 2012 року.

Тоді, на його думку можна буде перевірити, чи виконає президент Дмитро Медведєв свої обіцянки про комплексну реформу.

У свою чергу лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов у відеозверненні, яке показали на мітингу, запропонував знову зібратися в кінці січня.

Нємцов також закликав прийти 4 березня на президентські вибори, щоб не дозволити Володимиру Путіну вкрасти голоси. "Злодій не повинен сидіти в Кремлі", - сказав політик.

Крім Нємцова, на мітингу виступили письменники Борис Акунін та Дмитро Биков, музичний критик Артемій Троїцький та інші. Крім того, на мітингу показали відеозвернення журналіста Леоніда Парфьонова та Сергія Удальцова.

24 грудня по всій Росії проходить низка акцій за чесні вибори. У Москві крім мітингу на проспекті академіка Сахарова проходили акції ЛДПР (на Пушкінській площі).

Раніше повідомлялося, що представники опозиції вели підготовку до масового мітингу у Москві 24 грудня і мали намір зібрати на ньому < a href="/world/24dec2011/mitinp.html">50 тисяч осіб. У той же час, адміністрація Twitter раніше заблокувала офіційний акаунт мітингу опозиції.

10 грудня на Болотній площі в Москві пройшов мітинг "За чесні вибори" проти фальсифікацій результатів голосування на виборах до Держдуми РФ. За даними поліції, в мітингу взяли участь не більше 25 тисяч чоловік, а за оцінками організаторів - від 60 до 100 тисяч. 10 грудня мітинги на знак протесту проти фальсифікацій на виборах пройшли також у низці міст Росії.

Нагадаємо, 4 грудня 2011 року в Росії відбулися вибори у Державну Думу, на яких перемогла владна партія "Єдина Росія" з результатом 49,9%. У ході голосування надходили численні повідомлення про порушення і фальсифікації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: Московське об'єднання виборців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]