Сб, 2024-04-20, 11:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
НБУ позбавив ліцензії АБ "Столичний" - припинив діяльність п'ятий за тиждень великий український банк
Інші останні Економічні новини

Національний банк України 18 вересня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного Публічного акціонерного товариства акціонерного банку "Столичний".

Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора.

У березні 2015 року Національний банк України з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів зазначеного банку прийняв рішення про віднесення ПАТ АБ "Столичний" до категорії проблемних і встановив строк для вжиття банком заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Після віднесення ПАТ АБ "Столичний" до категорії проблемних продовжувалося погіршення фінансового стану банку, наслідком чого стало невиконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та кредиторами банку.

"Ураховуючи невжиття ПАТ АБ "Столичний" належних заходів для усунення порушень нормативно-правових актів Національного банку України, неспроможність виконувати вимоги кредиторів щодо повернення вкладів та проведення розрахунків, беручи до уваги фінансовий стан банку та допущені ним порушення банківського законодавства, правління Національного банку України 09 липня прийняло рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. 18 вересня 2015 року правління Національного банку України прийняло постанову № 614 про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії ПАТ АБ "Столичний", - йдеться у повідомленні.

18 вересня НБУ визнав неплатоспроможним банк "Національні інвестиції", 17 вересня - банк Костянтина Жеваго під назвою "Фінанси та кредит".

16 вересня НБУ ліквідував "Укргазпромбанк" та визнав неплатоспроможним "Інтеграл-банк".

Також 18 вересня стало відомо про розшук колишнього голови Національного банку України Ігоря Соркіна та голови правління ПАТ "Реал банк" Володимира Агафонова, які займали свої посади за доби Януковича.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: ліцензяї АБ Столичний, п'ятий, великий український банк, діяльність, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]