Вт, 2024-03-19, 09:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
НБУ - валютні кредити перерахують у гривневі за курсом 8 грн/дол
Інші останні Економічні новини

Нацбанк України разом із банками і банківськими асоціаціями узгодили основні положення реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті. Зокрема, валютні кредити будуть переведені в гривневі за курсом, встановленим НБУ 1 січня 2014 року — 8 грн/дол.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на сторінці в Facebook.

«У НБУ відбулася нарада, під час якої було узгоджено основні положення проекту Меморандуму щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті. Таким чином, проект Меморандуму набув статусу повноцінного документа, що перебуває в процесі підписання усіма його сторонами», — йдеться в повідомленні.

Положення Меморандуму передбачає реструктуризацію споживчих кредитів в іноземній валюті, що отримані під заставу нерухомості, залишок за основною частиною яких не перевищує 2,5 млн грн, за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим НБУ на 1 січня 2014 року.

Перший заступник голови НБУ Олександр Писарук висловив сподівання, що підписання цього документу сприятиме зменшенню соціальної напруги у суспільстві.

Повний текст Меморандуму буде опубліковано на офіційному сайті НБУ після його підписання.

Нагадаємо, 23 грудня під Верховною Радою мітингували люди, які опинилися у валютно-кредитній пастці. Вони вимагати переведення валютних кредитів у гривню і скасування банківських штрафних санкцій у валюті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1200 | Додав: adminA | Теги: гривневі, 8 грн/дол, валютні кредити, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]