Ср, 2024-04-24, 19:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
Не давати кримчанам заборонені продукти розпорядився Путін
Інші останні Новини з регіонів України

Президент Росії Володимир Путін вимагає запобігати ввезенню в окупований Крим заборонених продуктів.

Про це він сказав на нараді з питань забезпечення "законності та правопорядку" в окупованому Криму у середу 19 серпня, передає УНІАН.

"Прошу вжити заходів з посилення митного та інших видів контролю в пунктах пропуску. Йдеться і про припинення наркотрафіку, і про запобігання ввезенню в Крим неякісної або забороненої продукції", - заявив Путін.

За його словами, також потрібна підвищена увага до дотримання законності при перевезеннях пасажирів і вантажів.

Нагадаємо, нещодавно на виконання постанови уряду РФ про знищення продуктів, що прибувають з країн, які підтримують санкції проти Росії, в анексованому Криму розправилися з партією нектарина. Фрукти (4,4 тонни) були експортовані з Литви і прямували до Росії. Це вже друга акція зі знищення в Криму продуктів з європейських країн. Нещодавно в Армянську була знищена партія овочів з Євросоюзу.

За даними ЗМІ, за добу 6 серпня в Росії було знищено майже 320 тонн санкційної продукції, включаючи продукцію як рослинну, так і тваринного походження.

У той же час сотні тисяч росіян висловили протест у зв'язку зі знищенням свіжих продуктів і виступили за передачу їх нужденним громадянам, підписавши відповідну петицію.

Як повідомлялося, у 2014 році Євросоюзу, а також США, Канада, Японія і ряд інших країн запровадили санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через анексії Росією українського Криму, а також через дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні.

Російська влада у свою чергу заборонила поставки низки продовольчих товарів з країн, які запровадили або підтримали санкції проти РФ. Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій, США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія. 24 червня цього року Путін заявив про підписання указу про продовження на рік заходів у відповідь на санкції Заходу. Заборона на ввезення таких продуктів діє до 5 серпня 2016 року.

Також Путін підписав указ про знищення ввезених на територію РФ продуктів, що потрапили під ембарго.

13 серпня Росія розширила продовольче ембарго на Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і "на особливих умовах" - на Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: заборонені продукти, Кримчани, Путін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]