Чт, 2024-03-28, 20:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:36
Не має наміру радикально змінювати фінансову політику України новий міністр фінансів
Інші останні Економічні новини

Новопризначений міністр фінансів України Олександр Данилюк не має наміру радикально змінювати фінансову політику країни, якої дотримувалася колишній керівник міністерства Наталія Яресько, передає УНІАН.

"Щодо того, чи змінюватиметься політика, я хочу сказати, що радикальних змін не буде і бути не може. Справа в тому, що повинна бути певна послідовність", - сказав Данилюк під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України. Також він зазначив, що фокусуватиметься на системних змінах.

Відповідаючи на запитання депутатів, міністр прокоментував проблему закриття профтехучилищ у регіонах через передачу їх фінансування на місця. "Наміри були правильними, але те, як це було реалізовано, створило серйозні проблеми", - зазначив він.

Данилюк наголосив, що вважає для себе основним першочерговим завданням звернути увагу на проблеми з ПТУ і вирішити її системно. "Ми змусили платити місцеві бюджети за те, на що вони не впливають, тут треба підходити системно, і найближчим часом ми разом з моєю колегою, міністром освіти і науки, запропонуємо такий підхід", - додав міністр.

Як повідомлялось, Верховна Рада України 14 квітня схвалила рішення звільнити з посади прем`єр-міністра Арсенія Яценюка і призначити на цю посаду Володимира Гройсмана, який заявив про складання повноважень голови Верховної Ради.

Пізніше парламент затвердив представлений прем`єр-міністром кадровий склад уряду, зокрема пост міністра фінансів обійняв Олександр Данилюк, який раніше був першим заступником голови Адміністрації президента України і представником глави держави в Кабінеті міністрів.

Данилюк обіцяє в разі необхідності вжити рішучих кроків щодо керівництва ДФС

Міністр фінансів України Олександр Данилюк обіцяє рішучі дії щодо керівництва Державної фіскальної служби в разі потреби, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щодо рішучих заходів - вони будуть, в цьому можете не сумніватися. Але спочатку я хочу розібратися в цій сфері", - сказав глава Мінфіну.

Питання про позицію глави Мінфіну щодо керівництва ДФС порушила депутат Вікторія Войціцька (фракція "Самопоміч"). Вони повідомила, що ДФС бойкотує стягнення з компанії "Укрнафта" 10 млрд грн ренти. "Ми хотіли б побачити рішучі дії з боку глави Мінфіну щодо зміни нинішнього керівництва (ДФС - ред.)", - заявила парламентарій.

Данилюк, зазначивши, що спочатку хоче прояснити для себе ситуацію, сказав: "Це (заборгованість зі сплати ренти "Укрнафтою" - ред.) - не єдина проблема, про яку говорять в зв'язку з ДФС. Мені потрібно це оцінити і після цього я буду пропонувати рішення. Якщо дійсно існують якісь проблеми, будуть рішучі пропозиції".

Як повідомлялося, глава ДФС Роман Насиров 5 квітня повідомив, що "Укрнафта" сплачує поточні податкові платежі, а заборгованість по податках погашається шляхом списання податковим відомством коштів з рахунків компанії. Він додав, що після того, як ДФС закінчить зняття коштів з рахунків компанії, на що піде місяць-два, відомство перейде до наступних заходів зі стягнення боргів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: новий міністр фінансів, фінансова політика України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]