Чт, 2024-04-25, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
Не переоцінювати візит Путіна до Відня і радять Австрії "ретельніше" вибирати партнерів - просять у МЗС
Інші останні Політичні новини

Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський пропонує не переоцінювати значимість візиту президента РФ Владіміра Путіна до Австрії. Про це Лубківський заявив в ефірі "5 каналу" 24 червня.

"Я пропоную не переоцінювати те, що відбулося у Відні, - це ні перемога Росії, ні чиясь поразка. Це не так. Лише з однієї причини - ми ж не розцінюємо участь президента Росії у подіях у Франції, вшануванні висадки союзників як перемогу або поразку, коли відбувся перший контакт між сторонами. Я б відійшов від цієї оцінки. Але з іншого боку - ми є свідками варварства, ми не повинні припиняти говорити про це світу - варварство, яке йде від Кремля ", - заявив Лубківський.

"Ми б хотіли поставити питання Відню - яким чином вони приймають главу російської держави, яка здійснює агресію проти України. Більше того, ми озвучували свою стурбованість і занепокоєння з приводу організації такого візиту - чи означає це, що європейська позиція, позиція демократії, захисту фундаментальних принципів міжнародного права вже не є дійсною? Це питання ми адресуємо до наших австрійських партнерів - бути дуже ретельними у виборі своїх стратегічних співрозмовників ", - додав заступник міністра.

Нагадаємо, 24 червня президент Росії Владімір Путін у Відні провів переговори з лідерами Австрії, де була підписана угода про будівництво "Південного потоку".

Як відомо, Єврокомісія пропонує призупинити будівництво російського газогону.

За повідомленням болгарського агентства Focus News від 3 червня, Єврокомісія почала розслідування у відношенні Болгарії у зв'язку з будівництвом сухопутної частини «Південного потоку».

Водночас, у "Газпромі" заявили, що готові будувати "Південний потік" самостійно.

Газопровід «Південний потік» потужністю 63 млрд куб. м мав пройти в обхід України через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи. Щодо сухопутної частини проекту, то Росія вже підписала міжурядові угоди з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією і Хорватією. Будівництво «Південного потоку» почалося 7 грудня 2012 р. в районі Анапи. За планом комерційні поставки повинні початися в I кварталі 2016 р., а на повну потужність проект мав вийти у 2018 р.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: візит Путіна, Австрії, партнерів, Відня, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]