Чт, 2024-03-28, 13:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:17
Не сповідує жодної релігії кожен шостий мешканець планети
Інші останні Релігійні новини
Кількість людей без релігійної належності становить 16% світового населення. Про це свідчить останнє дослідження американського соціологічного центру Pew Research Center "Світовий релігійний ландшафт", передає "Тиждень".

Дослідження засвідчило, що існує велика різниця у середньому віці представників різних релігійних груп. Так, мусульмани та індуси є наймолодшими, тоді як найстаршими є буддисти та юдеї. Середній вік мусульман становить 23 роки, а середній вік юдеїв – 36 років.

Водночас християни (включаючи католиків) є найбільшою релігійною групою, що охоплює 2,2 млрд осіб – 32% світового населення. Наступною найбільшою за чисельністю групою є мусульмани – 1,6 млрд (23% світового населення). Індусів було нараховано близько 1 млрд – 15% світового населення, а буддистів майже півмільярда – близько 7%.

Більш як три чверті людей без релігійної належності живуть в Азії, переважно в Китаї. Багато хто з них має деякі релігійні або духовні переконання, і можливо, навіть вірить у Бога, але не ідентифікує себе з тією чи іншою конфесією.

Люди, які сповідують народні або племінні релігії, як-от традиційні релігії африканських, китайських та австралійських аборигенів й американських індіанців, становлять 6% світового населення.

Менші релігійні групи – багаї, джайни, сикхи, синтоїсти, даоси, чаклуни та зороастрійці становлять близько 1% світового населення.

Крім того, відповідно до даних експертів, приблизно одна чверть населення світу живе в країнах, де вони є релігійною меншістю. Але 97% індусів і 87% християн живуть у країнах, де вони становлять переважну більшість.

В той же час в Україні, за даними Pew Research Center, проживає 83,8% християн, 14,7% осіб без певної релігійної належності, 1,2% мусульман та по менш як 0,1% індусів, буддистів та юдеїв.

Дослідження ґрунтувалося на аналізі 2,5 тис різних джерел даних включно з переписом населення та демографічними дослідженнями дітей і дорослих в 232 країнах світу станом на 2010 рік.

До речі, у 2007 році в світі налічувалось близько 2,1 млрд християн (зокрема приблизно 1,15 млрд католиків), далі йшов іслам - 1,3 млрд послідовників, потім - індуїзм (900 млн прихильників), китайські традиційні релігії конфуціанство і даосизм (394 млн), буддизм (376 млн). В світі налічувалось також 1,1 мільярд атеїстів, агностиків та інших "безрелігійних" людей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: жодної релігії, шостий мешканець планети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 Петро • 19:34, 2012-12-18 [Матеріал]
Зважте, що про жидів статистики немає
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]