Ср, 2024-04-24, 06:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
Не тягнути на 205-й виборчий округ "гречку" і тітушок просять правоохоронці Чернігівщини
Інші останні Кримінальні новини

Правоохоронці Чернігівщини звернулися до всіх учасників виборчого процесу у 205-му виборчому окрузі з вимогою припинити підкуп виборців і діяти строго в рамках закону та здорового глузду.

Відповідне звернення УМВС у Чернігівській області розмістило на своєму офіційному сайті.

"Сьогодні на нараді в МВС при міністрі внутрішніх справ України Авакову було ухвалено рішення покінчити з так званим непрямим порушенням виборчого законодавства в 205-му виборчому окрузі. Міліція Чернігівщини вимагає від усіх учасників виборчого процесу припинити підкуп виборців в усіх його формах, у тому числі завуальованих: роздачу продовольчих наборів та укладання будь-яких угод з мешканцями виборчого округу за грошову чи іншу винагороду", - йдеться у зверненні.

На згортання наметів із видачі продпайків та безкоштовних обідів міліція дала одну добу. При цьому попередила, що в разі невиконання своїх вимог діятиме жорстко. Окремо застерегла і від спроб залучення так званих "тітушок" чи "спортсменів-туристів" з інших регіонів.

"На територію 205-го виборчого округу вони просто фізично не зможуть потрапити. За рішенням міністра, міліція Чернігівщини посилена приданими силами до необхідного обсягу, достатнього для припинення будь-яких протиправних акцій", - наголошується у зверненні.

З метою недопущення різного роду провокацій міліція має намір взяти під охорону виборчі штаби кандидатів.

Також УМВС звернулося до виборців із закликом поважати себе, не піддаватися на спокусу продати свій голос та використати його свідомо.

Звернення до всіх суб'єктів виборчого процесу міліція оприлюднила у зв'язку з численними порушеннями виборчого законодавства на довиборах по одномандатному виборчому округу №205.

Як відомо, у Чернігові, де в окрузі №205 мають відбутися довибори до ВР, виявили "автівку з доказами підкупу виборців", яку заблокували охоронці кандидата в депутати Геннадія Корбана.

За словами Корбана, в автівці були докази підкупу виборців його конкурентом, висуванцем від "Блоку Петра Порошенка" Сергієм Березенком. Під час обшуку правоохоронці виявили коробку з грошима в конвертах, по 400 гривень у кожному. А також два ріжки з набоями для карабіну "Сайга".

У штабі Березенка інцидент назвали провокацією Корбана.

Довибори до Верховної Ради у 205 окрузі відбудуться 26 липня.

Кандидат від БПП Валерій Куліч, який переміг у цьому окрузі на парламентських виборах 2014 році, у березні 2015 року був призначений головою Чернігівської ОДА і змушений був скласти депутатський мандат.

На окрузі ззареєструвалася рекордна кількість кандидатів - 91.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: правоохоронці Чернігівщини, гречка і тітушки, 205-й виборчий округ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]