Пт, 2024-04-26, 19:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:49
Не збираються нікуди емігрувати чи виїздити на заробітки більше половини українців
Інші останні Українці в світі

У найближчий рік поїхати за кордон на тимчасові заробітки планують 12% українців, у західних регіонах таке бажання висловили 18% опитаних, пише УНІАН.

Про це йдеться у представлених результатах опитування, проведеного Інститутом соціології НАН України у співпраці з благодійним фондом “Інтелектуальна перспектива”.

“У 2017 році 12% опитаних висловили намір у найближчий рік виїхати за кордон на тимчасові заробітки – це найвищий відсоток за час постановки цього питання (у 2002 році таких було 7%)”, – йдеться в результатах дослідження.

Відзначається, що в регіональному розрізі найбільше бажаючих виїхати працювати за кордон виявилося в Західному регіоні – 18%.

Крім того, на питання щодо того, куди б опитані виїхали зі свого населеного пункту, якщо б вирішили це зробити, 7,9% респондентів назвали іншу місцевість в Україні; 3,7% виїхали б до Росії; 2,1% виїхали до країн, які раніше були у складі СРСР; в держави, які не входили в Радянський союз, поїхали б 12,9% опитаних, а 22,4% не визначилися, куди б поїхали.

Водночас ніколи і нікуди не виїжджали б 50,7% респондентів, а 0,2% не відповіли на це питання. Опитування проводилося з 3 по 25 липня 2017 року за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення, починаючи з 17 років.

Опитування проводилося у всіх областях України (крім АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей) методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Всього було опитано 1,8 тис. осіб. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: еміграція, заробітки, половина українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]