Чт, 2024-04-25, 15:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:30
"Небесна сотня надихнула українців боротися проти російської агресії"- Порошенко
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Подвиг Небесної сотні надихнув сотні тисяч українців на боротьбу проти російської агресії - про це заявив президент Петро Порошенко, вшановуючи загиблих під час протестів рік тому на Майдані Незалежності.

"Тут, на Майдані, ми боролися не тільки і не стільки з маріонетками Януковича, адже тепер зрозуміло, що російська агресія проти України почалася із наступу на Вільнюс, коли 29 листопада Україна мала підписати у Вільнюсі історичну угоду про асоціацію, і 21 листопада неукраїнський уряд ухвалює рішення зупинити рух країни у Європу", - заявив голова держави.

За його словами, щонайменше чотири тисячі членів Самооборони Майдану вирушили на фронт.

"Революція гідності стала першою, і головне - виграшною битвою у війні за нашу незалежність. І коли ворог побачив, що мирний аншлюс України у Митний союз захлинувся, він вирішив танками і "Градами" розчленувати Україну. Та цій авантюрі також не довелося стати реальністю", - додав пан Порошенко.

Він також анонсував, що 22 лютого на Майдан Незалежності прибудуть лідери країн Євросоюзу. Петро Порошенко заявив, що своєю присутністю вони хочуть підкреслити, "що двері в Європейський Союз для України відкриті".

Росія постійно заперечує військову підтримку сепаратистів на сході України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: російської агресії, Порошенко, українців боротися, Небесна Сотня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]