Пт, 2024-04-19, 00:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:18
Незадоволені кнопкодавством "на гальорці" Лещенко та Найєм заблокували трибуну
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман згідно з графіком оголосив перерву у засіданні парламенту до 12.30. До цього група нардепів заблокувала трибуну у зв'язку з нібито виявленим кнопкодавством під час голосування за порядок денний сесії.

Серед блокувальників трибуни були представники міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти", позафракційні нардепи, передає Укрінформ.

Блокування трибуни нардепи Мустафа Найєм та Сергій Лещенко пояснили тим, що було виявлено кнопкодавство під час голосування за законопроект про затвердження порядку денного 4-ї сесії ВР.

У свою чергу Гройсман доручив Регламентному комітету розібратися з цим питанням та оголосив перерву в роботі Ради.

Перед цим Лещенко також заявив, що виступає за оновлення уряду і проти ухвалення законопроекту, яким намагаються не допустити в Верховну Раду пов’язаних із командою Ігоря Коломойського осіб. Нардеп вважає, що Гройсман "перетворює на цирк" роботу в Раді останніх тижнів, передає "Українська правда".

"Закон №3700 вже 18 разів Ви намагаєтеся включити в порядок денний – закон, який запроваджує диктатуру партійних лідерів, закон, який дає право лідерам прибирати зі списків виборчих партій неугодних кандидатів", - сказав Лещенко.

"Усе почалося з того, що партії повключали на виборах за договорняками з олігархами, за гроші, різних кандидатів. Після того, як відбулися вибори, – почали чистити партійні списки. Серед тих, хто хоче почистити списки, – Блок Порошенка, партія Ляшка, партія "Батьківщина" і так далі. Замість того, щоб не брати у списки людей, які є негідними, не треба зараз приймати закон під прізвища", - обурився він. "У партії "Блок Петра Порошенка" стоїть першим на входження адвокат Корбана. Сьогодні між Корбаном і владою є конфлікт – то не треба було приймати його два роки тому в виборчий список, аби зараз нагинати весь парламент і голосувати 18 разів поспіль за закон, який не проходить", - сказав депутат.

Лещенко також обурився, що закони приймають "кнопкодави": "Сидять на гальорці і тиснуть кнопки за трьох-чотирьох депутатів. Ми ж збиралися в цей парламент для того, щоб бути чесними", - сказав він і попросив Гройсмана прокоментувати це.

"Не можна з корупцією боротися лише у виконавчій владі, якщо вона є в законодавчій", - сказав Лещенко.

Коментуючи ситуацію в державі загалом, він заявив, що "ситуація розпалюється", а Арсеній Яценюк намагається зберегти посаду прем’єр-міністра, хоча не має підтримки.

За словами Лещенка, через "договорняки" намагаються призначити кількох додаткових міністрів. Натомість, на його думку, потрібно змінити прем’єр-міністра, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ.

"Ми повинні очистити парламент від людей, які звинувачуються в корупції. Сьогодні міністр економіки Абромавичус прямим текстом на прес-конференції заявив, що він іде у відставку через тиск, який на нього здійснюється "смотрящим" у Верховній Раді. Він назвав прізвище колеги по фракції БПП Кононенка", - заявив Лещенко.

"Я хочу, щоб Кононенко вийшов на цю трибуну й прокоментував звинувачення, які лунають на його адресу. Якщо він причетний до корупції, він так само має скласти мандат, як зробили інші депутати – наприклад, Мартиненко. Якщо він не причетний, він має відповісти на звинувачення", - сказав він.

"Досить договорняків у Верховній Раді… Час робити повне перезавантаження влади. Інакше це закінчиться достроковими виборами", - сказав Лещенко.

Гройсман відповів: "Коли законопроект (№3700) підписали 5 керівників фракцій і щодня вони порушують це питання - вибачте, це їхня пропозиція, ваше право голосувати або ні".

"Я виступив категорично проти закону №3693 щодо місцевих рад – бо то реально узурпація влади в місцевих радах: обраних депутатів відкликати партійними органами. Це просто недопустимо… Але тепер мова йде про інший закон – будь ласка, переконайте (колег), нехай депутати не голосують", - сказав він.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: Найєм, Лещенко, на гальорці, блокування трибуни, кнопкодавство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]