Пт, 2024-03-29, 15:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Незадоволені репресіями в Україні європейці
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Швеція вважає, що рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, який підтвердив рішення Печерського районного суду Києва, що засудив колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році, свідчить про продовження владою України курсу репресій.

Про це написав міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Влада в Україні, здається, схильна продовжувати свій курс репресії", - вважає він.

Так Більдт прокоментував рішення Вищого цивільного й карного суду, повідомляють Українські новини.

29 серпня Вищий цивільний і карний суд підтвердив вирок Тимошенко в справі за газовими контрактами.

Пізніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію з ув'язненням Тимошенко, а Європейський Союз висловив жаль щодо неможливості участі екс-прем'єра й колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у виборах Верховної Ради.

Своє розчарування цим рішенням суду висловили також США й Велика Британія.

Водночас перший заступник голови партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов та захисник Тимошенко Сергій Власенко сподіваються, що Європейський суд з прав людини ухвалить рішення про звільнення колишнього прем'єр-міністра до кінця 2012 року.

З лютого Тимошенко відбуває покарання за рішенням Печерського районного суду Києва, яким її засуджено в жовтні 2011 року до 7 років позбавлення волі за перевищення влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році.

У Європейській народній партії не здивувалися рішенням суду щодо Тимошенко

Президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс вважає, що правосуддя в Україні слугує інструментом для зміцнення влади. Про це сказано в повідомленні прес-служби партії.

"Це рішення нікого не здивувало. На жаль, це рішення ще раз показує, що правосуддя в Україні є лише інструментом маніпулювання української влади для зміцнення своєї влади", - заявив Мартенс, коментуючи підтвердження Вищим спеціалізованим судом з розгляду цивільних і кримінальних справ вироку колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яким її засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час укладення газових контрактів з Росією в 2009 році.

Він також нагадав, що міжнародні організації та США вже заявили, що суд, який засудив екс-міністра, не виявив поваги до міжнародно-правових стандартів і був політично мотивованим.

На думку Мартенса, висновок Тимошенко фактично позбавляє опозицію лідера, і в такій ситуації владі України легко претендувати на організацію чесних і прозорих виборів у Верховну Раду.

ЄНП - одна з найбільших партій Європи, представлена ​​у всіх політичних інституціях Європейського Союзу, а також в Раді Європи. Партія включає в себе 73 колективних члена, національні партії з 39 країн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: репресіями в Україні, європейці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]