Ср, 2024-04-24, 21:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
Незалежні розслідувачі спростували інформацію про те, що пілот був українцем - збитий літак РФ у Сирії
Інші останні Новини світу

   У СІТ заявили, що загиблий пілот був російського походження.

Міжнародне агентство з розслідувань Conflict Intelligence Team (CIT) повідомило, що Роман Філіпов, пілот збитого в Сирії літака РФ, народився в Примор'ї (Росія). Про це CIT повідомляє в своєму телеграм-каналі.

Так, незалежні розслідувачі спростували повідомленням ЗМІ про те, що Філіпов був родом із окупованого Сімферополя.

"Нам вдалося виявити аккаунт Романа Філіпова в соціальній мережі "Однокласники". У його профілі вказано місто Владивосток, а під однією з фотографій вчора і сьогодні з'явилися скорботні коментарі", – йдеться в повідомленні.

Крім того, у CIT зазначили, що в 2014 році на сайті pro-samolet.ru опублікували замітку про змагання "Авіадартс-2014", у кінці якої згадувалися переможці торішніх змагань, серед них — команда Чернігівки Приморського краю на чолі з капітаном Романом Філіповим.

У агентстві з розслідувань переконані, що "ця інформація дозволяє з упевненістю стверджувати, що загиблий пілот Роман Філіпов був російського походження, а інформація про його службу в ВПС України не відповідає дійсності".

"При цьому не можна повністю виключати можливість наявності в ВКС РФ двох Романів Філіпових, обидва з яких – пілоти Су-25", – додали в CIT.

Як повідомили ЗМІ, пілот російського штурмовика — це колишній український військовий Роман Філіппов, родом із окупованого Сімферополя

Нагадаємо, 3 лютого в Сирії на контрольованій повстанцями території збили російський штурмовик, унаслідок чого загинув пілот.  Джигадистське угруповання "Хайат Тахрір аш-Шам" взяло на себе відповідальність за напад.

Згодом Росія підтвердила факт смерті пілота, а також те, що літак збили за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу.
   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 656 | Додав: adminA | Теги: Сирія, збитий літак РФ, Інформація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]