Пт, 2024-03-29, 15:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Незважаючи на санкції США та ЄС, Японія буде імпортувати нафту з Ірану
Інші останні Новини світу

Японія має намір продовжити імпортувати іранську нафту, незважаючи на те, що США та ЄС ввели проти Тегерана санкції, що передбачають скорочення імпорту пального з Ірану, заявив іранському інформагентству ІРНА посол Японії в Ірані Кініці Кумано.

Дипломат заявив, що японська сторона зацікавлена в розвитку торгово-економічного співробітництва між двома країнами, і що Іран є одним з головних постачальників нафти в Японію, передає "Інтерфакс".

Раніше повідомлялося, що американські представники намагалися переконати Японію приєднатися до санкцій Євросоюзу проти нафтового і банківського секторів Ірану. Зокрема, країни ЄС з 1 липня припинять імпорт іранської нафти.

Крім того, санкції передбачають жорсткі обмеження на банківські операції з іранськими фінансовими інститутами. Японський посол не повідомив, яким чином Японія буде оплачувати поставки нафти.

Захід розраховує, що скорочення фінансових надходжень від експорту нафти змусить Іран знизити інвестиції в розвиток його ядерних програм. На думку Заходу, ці програми можуть мати військову спрямованість.

Іран спростовує ці підозри і стверджує, що його ядерні дослідження ведуться виключно з мирною метою.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Японія може скоротити імпорт іранської нафти на 20%.

Повідомлялося також, що ціни на нафту ростуть через можливі проблеми з поставками з Ірану.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: нафта, Японія, Ірану, санкції США та ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]