Пт, 2024-03-29, 18:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
Незважаючи на заборону суду в Одесі "Свобода" хоче провести 1 січня смолоскипну ходу на честь Бандери
Інші останні Політичні новини

Одеська обласна організація ВО "Свобода", незважаючи на заборону суду, збирається провести смолоскипну ходу з нагоди дня народження Степана Бандери. Як повідомили у прес-службі організації, ухвалу про заборону проведення 1 січня смолоскипної ходи на честь 106-ї річниці з дня народження лідера ОУН 30 грудня виніс Одеський окружний адміністративний суд.

В організації зазначають, що ухвала аргументована ймовірністю протистоянь і терористичних актів.

Позов до суду подав виконавчий комітет Одеської міської ради, третьою особою у справі виступило Головне управління МВС в Одеській області, представник якого повідомив, що "над містом нависла терористична загроза". У міліції вважають: оскільки хода - масове скупчення людей, то є висока ймовірність терористичного акту саме під час заходу.

В організації вважають доводи правоохоронців непереконливими через те, що в місті в будь-якому випадку будуть масові гуляння на новорічних святкових заходах (біля ялинок), що проводяться в центрі Одеси.

Аргументи міськвиконкому, за даними прес-служби, полягають у тому, що "Свобода" подала заявку несвоєчасно, а також, що низка інших організацій ("Комітет захисту громадян" і "Одеський комітет ветеранів війни в Афганістані") нібито мають намір пройти (провести свої акції) за аналогічним маршрутом. Цей факт "викликає ймовірність протистояння між учасниками акцій, що може призвести до загострення ситуації, як наслідок - виникнення заворушень".

Обласна організація "Свободи" ці доводи міської влади також вважає непереконливими, а звернення до суду про заборону ходи – прагненням не дати провести "яскравий вуличний патріотичний захід".

"Одеська обласна організація ВО "Свобода" вважає, що хода гідності 1 січня в умовах, коли в місті періодично лунають вибухи, лише демонструє державницькі позиції й настрій громадськості дати відсіч кремлівським диверсантам. Нарешті вшановування борців за свободу України - це демонстрація національної гідності", - заявили в прес-службі.

Незважаючи на ухвалу суду, націоналісти вирішили провести ходу.

22 грудня Одеська обласна організація ВО "Свобода" заявила про намір 1 січня провести в Одесі смолоскипну ходу на честь 106-ї річниці з дня народження Степана Бандери. Збір оголошено о 18.00 біля пам`ятника Тарасу Шевченку в однойменному парку. Хода пройде центральними вулицями міста й має завершитися вічем біля пам`ятника Дюку, на Приморському бульварі. Для участі в ході організація запросила всіх охочих "одеситів-патріотів".

Зазначимо, що в 2013 році мітинги, присвячені 105-й річниці з дня народження Степана Бандери, відбулися у Львові, Хмельницькому, Києві та інших містах України.

"Правий сектор" і "Свобода" 1 січня проведуть у Києві смолоскипний марш на честь Бандери

Київська міська державна адміністрація отримала повідомлення від "Правого сектора" та ВО "Свобода" про намір провести 1 січня у столиці масові заходи з нагоди 106-ї річниці від дня народження Степана Бандери.

Про це повідомили у прес-службі мерії.

Так, 1 січня ВО "Свобода" планує провести смолоскипний марш у центрі столиці та віче. Учасники маршу пройдуть від пам’ятника Тарасу Шевченку (збір о 17.00) по бульвару Тараса Шевченка до Бессарабської площі, потім Хрещатиком до Майдану Незалежності, де проведуть віче.

Організатори попереджають про використання звукової апаратури біля стели Незалежності. Заявлена кількість учасників акції - 10 тисяч осіб.

У свою чергу "Правий сектор" вирішив відзначити річницю народження Бандери ходою вулицями Києва за маршрутом: парк Шевченка – вулиця Володимирська –Софійська площа – Михайлівська площа. Хода закінчиться урочистими зборами на Михайлівській площі. Проведення акції передбачене з 17.00 до 22.00. Заявлена участь 500 осіб. Під час акції планується встановлення інформаційних наметів та використання звукової апаратури.

Близько 300 правоохоронців перебуватимуть 1 січня у центрі Києва під час заходу з нагоди дня народження Бандери

Близько 300 працівників міліції Києва та бійців Національної гвардії забезпечуватимуть охорону громадського порядку 1 січня на Майдані Незалежності та Михайлівській площі, де відбудеться захід з нагоди 106-ї річниці від дня народження Степана Бандери. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

Столичні правоохоронці закликають киян та гостей столиці поводитися цивілізовано, ставитися один до одного толерантно, не порушувати громадського порядку та сприяти працівникам міліції у виконанні функцій з охорони правопорядку.

Довідка. Степан Бандера

Степан Андрійович Бандера народився 1 січня 1909. Був лідером українських націоналістів, головою революційної Організації українських націоналістів (ОУН(б)).

У 1929 він вступив до ОУН, з 1931 був членом Крайової Екзекутиви ОУН на західноукраїнських землях (ЗУЗ), а з червня 1932 - заступником Крайового Провідника і референт пропаганди. З 1940 обіймав керівні посади в ОУН.

У червні 1941 року українські націоналісти на чолі із Бандерою увійшли до Львова разом з німецькими військами. 30 червня 1941 року Бандера був заарештований нацистським урядом за спроби проголошення його прихильниками на чолі з Ярославом Стецьком відновлення незалежної Української держави у Львові (всупереч фашистським планам колонізації України).

Після закінчення Другої світової війни Бандера жив у Західній Німеччині, звідки керував діяльністю УПА.

Убитий у 1959 році в Мюнхені, як встановив німецький Федеральний конституційний суд у Карлсруе - за завданням КДБ, Богданом Сташинським, який пізніше втік до Західного Берліна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: смолоскипну ходу, Одесі Свобода, заборону суду, честь Бандери, 1 січня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]