Чт, 2024-03-28, 12:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:56
Ніколи не критикувала бєларуський народ, а тільки політичні рішення - Алексієвич відповіла Лукашенкові. ВІДЕО
Інші останні Українці в світі

Лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич відповіла на критику президента Бєларусі Олександра Лукашенка, який засудив нобелівських лауреатів за критику влади.

З урахуванням того, що Алексієвич - єдина володарка літературного Нобеля з Бєларусі, натяк вийшов прозорим, пише NEWSru.com .

"Коли Лукашенко привітав мене, нехай не перший, я була рада, бо зрозуміла, все-таки він політик. І раптом ось цей коментар. Я думаю, тоді він привітав, тому що це було перед виборами, тут повно було різних комісій міжнародних, і перед своїм народом треба було тримати обличчя, а зараз він вільний", - заявила письменниця в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва".

Вона також підкреслила, що ніколи не критикувала бєларуський народ, а тільки політичні рішення Лукашенка.

"Я б сказала, що не про це потрібно сьогодні президенту говорити. Народ чекає реформ, в народі накопичилася енергія. А у нас взагалі ніякої ідеї. Тільки б утримати владу. Якщо це образа бєларуського чи російського народу, то я не знаю, де і в якому часі ми живемо", - зазначила вона.

Раніше, під час вручення в Мінську ордена Франциска Скорини російському композитору Віктору Дробишу Лукашенко заявив: неправильно, що окремі творчі особистості, і навіть лауреати Нобелівської премії, виїжджаючи за кордон, "поливають брудом" свою країну. Висловлювання процитувала прес-служба президента. Він також заявив: "Якщо ти погано говориш про батьківщину, соромишся її, значить, ти, перш за все, поганий син".

У привітанні Алексієвич з присудженням Нобелівської премії Лукашенко висловив сподівання, що ця нагорода послужить країні і народу.  

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: критика, Алексієвич, бєларуський народ, політичні рішення, Лукашенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]