Пт, 2024-03-29, 15:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:49
Німеччина заступилася за Луценка і погрожує погіршенням стосунків
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має право на чесний процес і повинен бути якомога швидше переправлений до лікарні.

Про це в п'ятницю в Берліні заявив статс-секретар МЗС Німеччини Вернер Хойер.

"Це більш важливо у зв'язку з тим, що перебування його в цій в'язниці не відповідає тяжкості пред'явленого йому обвинувачення", - додав дипломат.

Хойер підкреслив, що уряд Німеччини, як і раніше стурбований процесами проти багатьох високопоставлених функціонерів колишнього українського уряду, серед яких і екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"Уряд наполегливо вимагає від України збереження принципів правової держави і наголошує, що продовження цих процесів може вплинути на білатеральні стосунки і на відносини України з Європейським Союзом", - сказав представник МЗС Німеччини.

Як відомо, Луценко звинувачується у привласненні державного майна й використанні свого службового становища в особистих цілях.

Судовий процес триває з травня 2011 року.

Згідно з медичним висновком, він хворий на цироз печінки, є небезпека виникнення у нього на цьому ґрунті онкологічного захворювання.

За рішенням судді від 19.9.2011, переведення в лікарню не було дозволено.

Нагадаємо, у середу Луценко назвав прізвища причетних до його "посадки". Луценко впевнений, що вказівку на його арешт дав безпосередньо Янукович.

За матеріалами: Дзеркало тижня

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1283 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]