Сб, 2024-04-20, 10:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
Nord Stream 2 не запрацює без прогресу на сході України - експерт
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Газопровід Nord Stream 2 навряд чи буде запущений в експлуатацію в умовах продовження агресії Росії проти України.

Таку думку в програмі "На самом деле: мир" телеканалу "Дом" висловив старший експерт Українського інституту майбутнього Андреас Умланд.

"Я поки не бачу, як цей "Потік" може увійти в експлуатацію. Може бути, він буде добудований. Але зараз розклад політичних сил (як в Європі, так і в Америці) такий, що, мені здається, чим ближче ми підійдемо до можливого старту експлуатації "Потоку", тим більше буде мобілізація численних опонентів цього проєкту", - сказав Умланд.

На його думку, йдеться в повідомленні, введення в експлуатацію газопроводу можливе лише зі зниженням рівня агресії Росії, зокрема, на сході України.

"Поки мені здається неймовірним, що цей проєкт дійсно буде завершений без суттєвих поліпшень в російсько-українських відносинах. Якщо буде, скажімо, якийсь суттєвий прогрес на Донбасі, тоді я можу собі уявити, що цей "Потік" запрацює", - зазначив експерт.

Він констатував, що в теперішніх геополітичних умовах занадто багато супротивників реального введення Nord Stream 2 в експлуатацію.

"Поки що Європейський парламент проти цього проєкту, американський парламент проти цього, багато європейських країн проти цього. І я не думаю, що в таких умовах він може бути введений в експлуатацію", - резюмував Умланд.

Як відомо, газогін Nord Stream 2 розрахований на постачання 55 млрд кубометрів газу на рік з Росії до Німеччини. У грудні 2019 року через санкції США з проєкту його побудови вийшли низка західних компаній, зокрема, припинило роботи судно-трубопрокладник. Відтоді російська сторона намагається завершити проєкт самотужки.

Проти проєкту Nord Stream 2 активно виступають Україна, Польща, країни Балтії, а також Європейський парламент.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 515 | Додав: adminA | Теги: Схід України, експерт, Nord Stream 2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]