Пт, 2024-04-19, 07:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:09
Нова корупційна схема ДАІ: за несплату штрафів вимагають хабар або забирають авто. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Співробітники ДАІ організували злочинну схему вимагання грошей у водіїв в аеропорту "Бориспіль". Про це у своєму розслідуванні пише "Дорожній контроль". В аеропорту "Бориспіль" чергує патруль ДАІ зі встановленим приладом "Рубіж" для вилову водіїв, які не сплатили штрафу.

Прямо при в'їзді на паркінг аеропорту стоїть автомобіль ДАІ, який через сигнал Wi-Fi отримує дані приладу "Рубіж", що встановлено десь неподалік. Радар сканує всі автомобілі, і якщо машина перебуває в розшуку, даїшник це бачить на своєму ноутбуці.

Найпоширеніша причина розшуку автомобіля - несплата штрафу за порушення ПДР. Схема така: автолюбителя штрафують на 300 гривень, він оскаржує постанову в суді, а відділ ДАІ направляє штраф, який не набув чинності, на виконання до виконавчої служби.

Отримавши постанову, ДВС відкриває виконавче провадження, накладає арешт на автомобіль і оголошує його в розшук. Дані про це відразу надходять до бази ДАІ. Після цього в аеропорту "Бориспіль" співробітники ДАІ забирають машину на штрафмайданчик.

"Виходить, що кожен, хто отримав штраф і оскаржив його в суді, потенційно може втратити свою машину", - пише видання.

"Навіть якщо ви оплатили штраф або виграли суд, даїшник однаково забере машину на штрафмайданчик, бо у базі формально вона перебуває в розшуку. Вихід - заплатити хабар, сума якого може перевищувати сам штраф", - пишуть журналісти.

"Схема унікальна: з одного порушення ПДР можна написати як офіційний штраф, так і потім отримати хабар за незатримання автомобіля на штрафмайданчик. А якщо водій не заплатить, то з нього здеруть 200 гривень на самій стоянці, яка знов-таки належить ДАІ через підставних осіб", - пише "Дорожній контроль".

За інформацією видання, в "Борисполі" інспектори працюють ще й на приватних автомобілях, що суворо заборонено наказом МВС №111.

Раніше повідомлялось, що після скорочення співробітників Державтоінспекції внутрішньовідомчі побори зросли вдвічі. Про це повідомив на правах анонімності співробітник Одеської ДАІ Олексій. "З жовтня всім інспекторам дорожньо-патрульної служби міста начальство поставило новий "план". Тепер кожен екіпаж у кінці зміни зобов'язаний здати своїм командирам 400 гривень, а раніше ми здавали по 200 гривень", - розповів даїшник.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1211 | Додав: nowyny | Теги: співробітники ДАІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]