Чт, 2024-03-28, 23:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:39
Новий план дій для України представив генсек Ради Європи
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд представив у Києві третій План дій для України на 2015-2017 роки. Цей план зосереджується на проведенні таких програм: конституційної реформи та функціонуванні демократичних інститутів, судовій реформі, демократичному управлінні, правам людини та протидії економічним злочинам.

Програми плану мають сприяти реалізації прагнень, висловлених учасниками Євромайдану, сказав під час їхньої презентації Ягланд, передає "Укрінформ".

"Перемир'я є крихким та багато прагнень революції на Майдані досі неясні. Люди вийшли на вулицю, сподіваючись на нову політику, щоб досягти свободи, процвітання та безпеки. Ця нова політика є осяжною, утім, її необхідно негайно втілити. Це є вашою місією та у центрі плану, який ми сьогодні розпочинаємо - допомогти Україні провести демократичні реформи, висунуті народом та для народу, без затримок", - сказав він.

Загальний бюджет запропонованого плану дій становить 45 млн євро. Кожен з пунктів плану передбачає індикатори виконання та джерела підтвердження виконання.

Зі свого боку міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив сподівання, що цей план буде виконано вчасно та "навіть перевиконано". Він подякував особисто Ягланду та розробникам плану за допомогу Україні. "РЄ є гарантом свободи. Україна є зараз простором свободи. Це справді вибір, який був зроблений тут. Ми зараз боремося не тільки за себе, а за її цінності і принципи. Для мене вся логіка РЄ полягає у відданості цінностям і принципам, щоб дійсно гарантувати цю свободу", - сказав Клімкін.

Він наголосив, що план РЄ є важливим дороговказом та висловив сподівання, що його реалізація сприятиме "новій якості реформ, які обов'язково будуть успішними".

Раніше повідомлялось, що чітким проявом бажання народу України жити в мирі, в єдиній і демократичній країні назвав результати парламентських виборів генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

Зміни до Конституції необхідно ухвалити до місцевих виборів у жовтні - генсек Ради Європи

Рада Європи виступає за ухвалення нової Конституції України до місцевих виборів у жовтні і готова допомогти в підготовці її змін, повідомив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, передає "Інтерфакс-Україна".

"Потрібна нова Конституція до жовтня, коли відбудуться місцеві вибори. Конституція, яка зможе об'єднати націю. Ця конституція має втілити дух Майдану, створюючи мости між різними підходами, наближаючи владу до людей", - сказав Ягланд під час презентації Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки в Києві у вівторок.

Глава РЄ також вважає, що змін до Конституції потребують нинішні умови. Зокрема, він вважає, що в новій Конституції необхідно гарантувати незалежність судової влади, децентралізацію, а також дотримання прав людини.

При цьому він схвалив створення Конституційної комісії і запевнив, що Рада Європи може допомогти у її діяльності.

Як відомо, президент Петро Порошенко підписав указ про створення Конституційної комісії, яка розроблятиме зміни до Основного закону 3 березня.

Нагадаємо, 27 червня президент України Петро Порошенко зареєстрував у парламенті проект змін до Конституції. Проект закону про внесення змін до Конституції отримав схвалення Венеціанської комісії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: Генсек Ради Європи, новий план дій, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]