Пт, 2024-04-19, 04:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
Новий ракетний комплекс з'явився в арсеналі українських ВДВ
Інші останні Економічні новини

До підрозділів Високомобільних десантних військ Збройних Сил України надійшли на озброєння новітні зразки протитанкових ракетних комплексів та керованих протитанкових ракет. Про це 7 березня 2016 року поінформували в прес-службі ВДВ ЗС України.

"Для вмілого та ефективного користування даним озброєнням з воїнами-десантниками фахівці проводять теоретичні та практичні заняття зі спеціальної підготовки. Під час занять воїни вдосконалюють знання матеріальної частини озброєння та навички його застосування, виконують бойові стрільби", - йдеться у повідомленні.

Новітнє озброєння десантників виготовлено вітчизняними підприємствами держконцерну "Укроборонпром". Нові ракетні комплекси призначені для ураження танків та інших броньованих цілей, в тому числі оснащених сучасними засобами динамічного захисту. Окрім того, ця зброя здатна вражати і вертольоти супротивника. Комплекс оснащено напівавтоматичною системою наведення по лазерному променю. Також можливе і дистанційне керування ракетою з закритої позиції за допомогою телевізійного каналу.

3 березня завод "Маяк", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", відвантажив українським військовим першу партію мінометів 120-го калібру М120-15 "Молот".

Нагадаємо, 2015 року "Укроборонпром" в 36 разів збільшив виробництво озброєння і військової техніки та почав системно надавати ЗСУ новітні зразки. Державне оборонне замовлення було виконано зі значним випередженням графіків. За результатами минулого року підприємства концерну виробили, модернізували і відремонтували рекордні 7 198 одиниць озброєння і військової техніки. "Укроборонпром" отримав 1,626 млрд грн чистого прибутку в порівнянні з 348 млн грн збитку в 2014 році.

27 січня на засіданні РНБО президент України Петро Порошенко доручив державним замовникам разом з Державним концерном "Укроборонпром" під час планування державного оборонного замовлення у 2016 році забезпечити розробку та закупівлю в інтересах Сухопутних військ ЗСУ ракетного озброєння в рамках проекту "Вільха", комплексів крилатих ракет на основі технічних рішень проекту "Нептун", нових зразків артилерійських систем, високоточних ракет та боєприпасів, протитанкових ракетних комплексів, нових засобів автоматизації артилерійських підрозділів, автоматизованих комплексів розвідки. Окрему увагу Порошенко звернув на безпілотні літальні апарати, у тому числі ударні, бронетранспортери нового покоління, засоби зв'язку та управління, навігаційну апаратуру, технології і матеріали космічної розвідки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: ракетний комплекс, арсенал українських ВДВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]