Чт, 2024-03-28, 19:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

04:18
Новий санкційний пакет, до якого увійшли силовики та представники ІТ-сектору рф, направили на розгляд РНБО
Інші останні Економічні новини

Міжвідомча робоча група з питань реалізації санкційної політики рекомендувала передати на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування санкцій до представників силових органів російської федерації та окремих представників ІТ-сектору.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

В рамках посилення санкційного тиску на державу-терориста та осіб, що підтримують чи сприяють агресії рф проти України, Міжвідомча робоча група рекомендувала передати на розгляд РНБО пропозиції щодо ухвалення санкцій проти понад 1300 представників силових органів рф.

Зокрема, фсб, служби зовнішньої розвідки, нацгвардії рф, міністерства внутрішніх справ, судової влади. Тобто проти осіб, які безпосередньо причетні до злочинів в Україні.

Також рекомендовано направити до РНБО пропозиції санкцій проти понад 500 юридичних та фізичних осіб ІТ-сфери рф.

«Це виробники програмного забезпечення чи обладнання, компанії та особи, пов’язані з соцмережами, різними платформами, які режим путіна використовує для пропаганди тощо», — заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Також було розглянуто низка питань, спрямованих на посилення співпраці з партнерами України та збільшення ефекту санкційного тиску. Зокрема, унеможливлення отримання російською федерацією та республікою білорусь товарів критичного імпорту. В першу чергу — товарів та комплектуючих, які використовуються для виробництва озброєння та військової техніки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 445 | Додав: adminA | Теги: ІТ-сектор рф, санкційний пакет, Силовики, РНБО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]