Вт, 2024-03-19, 09:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:52
Новий світовий рекорд встановив німець затримавши дихання під водою на 22 хвилини 22 секунди
Інші останні Новини Європейського Союзу

Німецький фрідайвер Том Сітас встановив новий світовий рекорд зі статичного апное - затримки дихання на мінімальній глибині в розслабленому стані. Він протримався під водою без повітря 22 хвилини і 22 секунди, повідомляє "Мир экстрима".

Минулими вихідними в Китаї 35-річний німець змагався з колишнім рекордсменом у цій дисципліні бразильцем Рікардо Бахі. Обидва спортсмени забралися в контейнери з водою, щоб спробувати не поступитися один одному в тривалості затримки дихання. Рекорд бразильця, занесений у Книгу рекордів Гіннеса, становив 20 хвилин 21 секунду.

Cітас перед зануренням не приймав їжі більше п'яти годин, щоб уповільнити метаболізм в організмі. Потім він деякий час дихав чистим киснем з балона, без цього неможливо так довго перебувати без повітря. Його особистий рекорд затримки дихання без використання чистого кисню становить 10 хвилин 12 секунд.

Вперше здатність цього фридайвера дуже довго перебувати під водою без повітря помітив його інструктор з підводного плавання, який і став навчати Тома мистецтву апное. Зараз у німця об'єм легенів на 20% більший, ніж у звичайної людини.

Нагадаємо, що в 2010 році новий світовий рекорд поставив Девід Маллінз, аквалангіст з Нової Зеландії. 29-річний спортсмен, затримавши дихання, проплив під водою в басейні 265 метрів за чотири хвилини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1081 | Додав: admin | Теги: Том Сітас, рекорд зі статичного апное | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]