Пт, 2024-03-29, 11:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:07
Новини України lifeinua.com: в особняку в Лондоні знайшли раніше невідомі фрески прерафаелітів
Інші останні Новини Європейського Союзу
Раніше невідомі фрески прерафаелітів були виявлені під час реставраційних робіт в знаменитому особняку Red House, побудованому художником Вільямом Морісом в 1860 році в передмісті Лондона, повідомляють Новини України lifeinua.com з посиланням на Національний фонд (National Trust), який володіє цією будівлею.
Морріс жив у цьому особняку між 1860 і 1865 роками, і його регулярно відвідували друзі прерафаеліти, разом з якими він час від часу розписував стіни, стелі та меблі. Спочатку в спальні Морріса та його дружини Джейн були виявлені дві фігури на ділянці, закритій шафою для одягу. Потім виявилося, що вся стіна під шпалерами покрита фресками на сюжети з біблійної книги Буття з зображеннями фігур Адама, Єви, Ноя, Рахілі і Якова.

Поки не вдалося встановити точних авторів фрески, тому порівнювати їх будуть манерою всіх прерафаелітів, які відвідували особняк. Загальна ідея, безумовно, належала Морісу. Ян Марш, президент товариства Морріса, припустив, що цей же майстер сам же й написав Якова з його Ліствиця. Елізабет Сіддал, можливо, створила образ Рахіль, а Форд Медокс Браун - Ноя. Невідомо, хто відповідальний за зображення Адама і Єви - Данте Габріель Россетті чи Едвард Берн-Джонс.

Цікаво, що фігуру Рахіль вдалося ідентифікувати не відразу. Допомогла фотографія фрески, яку співробітники особняка розмістили в соціальній мережі. Один з коментаторів вказав на відповідний вірш із книги Буття, який допоміг впізнати невідому.

Це лише останнє відкриття подібного роду, зроблене в Red House - Національний фонд, що займається збереженням і захистом історичних будівель і територій у Великобританії, придбав особняк в 2003 році, і з тих пір майже в кожній вивченій кімнаті було виявлено приховані малюнки або фрески прерафаелітів.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1153 | Додав: abel | Теги: новини україни, новини України сьогодні, останні новини в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]