Сб, 2024-04-20, 17:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Об'єднана опозиція визначилися з першими п'ятьма. Кличко йде сам
Інші останні Політичні новини
Один з лідерів Об'єднаної опозиції і керівник її штабу Олександр Турчинов розповів, хто, ймовірно, може увійти в першу п'ятірку списку на парламентських виборах від опозиції.

За його словами, це можуть бути Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко і, можливо, голова партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко або Микола Катеринчук, повідомляє журнал "Фокус".

"На перші місця опозиція виводить своїх ветеранів. Вони, по-перше, впізнавані, по-друге, уособлюють головне - об'єднання всіх опозиційних сил", - вважає політолог Віталій Бала.

Сам Турчинов, на думку експерта, через низький рівень особистої підтримки може претендувати хіба що на місце в першій десятці. Також, як пише видання, Микола Катеринчук останнім часом намагається вмовити Юрія Луценка поступитися йому місцем у першій п'ятірці, проте опальний екс-міністр ніяк не погоджується. Сам Катеринчук цю інформацію заперечує.

Нагадаємо, що опозиція, виконуючи Декларацію про забезпечення чесних і прозорих виборів, учора оприлюднила частину списку претендентів на висування кандидатами у народні депутати України для подальшого обговорення громадськості.

Минулої п'ятниці партія Віталія Кличка "УДАР" оприлюднила свій список претендентів на участь у парламентських виборах. Серед інших до нього увійшли народні депутати різних скликань і колишні високопоставлені чиновники. Втім, у партії стверджують, що кандидатами стануть тільки ті з них, хто пройде необхідну процедуру перевірки.

Об'єднана опозиція і партія "УДАР" не погоджують кандидатів у мажоритарних округах

Переговори Об’єднаної опозиції і партії Віталія Кличка "УДАР" щодо спільних кандидатів на мажоритарних округах вже не ведуться.

Такий висновок можна зробити із заяв голови ради Об’єднаної опозиції Арсенія Яценюка.

"Об'єднана опозиція узгодить всі мажоритарні округи зі "Свободою". І тут не буде жодних питань. Якщо ми взяли курс, що ми разом боремось проти режиму Януковича, і на те, що ми сформуємо нову демократичну більшість у парламенті, то кожен з нас вміє і знає, як виконувати свої зобов’язання", - заявив він.

При цьому Яценюк двічі не став прямо відповідати на запитання про хід переговорів з партією "УДАР".

"Щодо інших партій, то в Україні їх 160, якщо не зраджує пам'ять. І ми були відкриті і щирі з усіма. Ми пропонували багатьом українським політикам, чи тим, які хочуть стати політиками, в першу чергу об'єднатися в єдиний список. На жаль, не всі приєдналися, але всі парламентські партії… всі об'єдналися", - відповів політик на пряме запитання.

"Ми звернулися до інших партій: добре, ви не прийняли рішення іти єдиним списком, складно пояснити, чому це рішення не було прийняте, але це вже минуле…" - додав він.

На уточнювальне запитання, чи має він на увазі Кличка, Яценюк заявив: "Я кажу про багато партій, які, можливо, не мають високого рейтингу, але могли би йти в рамках Об’єднаної опозиції".

"Ми кажемо, добре, давайте тоді погодимо мажоритарних кандидатів. Чому? Тому, що ваші кандидати не виграють. І тоді програє країна. Ці забавки закінчаться тим, що Янукович отримає більшу кількість місць, ніж він отримав би. На жаль, не всі нас почули, і сталося так, що з переговорного процесу такі партії вийшли з не зрозумілих абсолютно, для мене, причин. Але це ніяким чином не перешкоджає нам", - зазначив глава ради.

"Об'єднана опозиція сформувала на з’їзді партії "Батьківщина" список за пропорційною частиною. Об'єднана опозиція сформувала список по мажоритарній. Об'єднана опозиція завершить переговори з "Свободою". Об'єднана опозиція знає, що робити і як виграти", - підсумував він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: об'єднана опозиція, першими п'ятьма | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]