Пт, 2024-03-29, 09:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:49
Обіцяють Україні більше ППО й допомогу з енергетикою Байден і Макрон
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Франція та США продовжать усіляко підтримувати України у війні із росією стільки, скільки знадобиться.

Про це йдеться у спільній заяві президентів США Джо Байдена та Франції Еммануеля Макрона, оприлюдненій за підсумками зустрічі двох лідерів.

“Співрозмовники підтвердили продовження підтримки їх державами захисту Україною свого суверенітету й територіальної цілісності, в тому числі, шляхом надання політичної, безпекової, гуманітарної та економічної допомоги України стільки, скільки знадобиться”, - йдеться у документі.

Зазначається, що ця допомога включатиме також “значні ресурси для підтримки стійкості українських цивільних протягом зими, в тому числі, пришвидшення доставки систем протиповітряної оборони й обладнання для відновлення енергосистеми України”.

“Обидві держави також налаштовані й надалі надавати різноманітну пряму бюджетну допомогу Україні й закликати міжнародні фінансові установи нарощувати власну фінансову допомогу”, - наголошується у заяві.

Окрім цього Париж та Вашингтон пообіцяли “притягнути росію до відповідальності за широко задокументовані масові та воєнні злочини, вчинені як регулярними військовими формуванням, так і іншими угрупуванням, зокрема найманцями “вагнера” й іншими”.

“Ми ніколи не закликатимемо українців піти на неприйнятний для них компроміс”, - відповів президент Франції на запитання про можливість припинення війни.

Він наголосив, що українці “захищають свої життя, державу та наші принципи”.

“Якщо ми прагнемо тривалого миру, то повинні поважати право українців самостійно ухвалити рішення стосовно часу й умов проведення перемовин про свою територію та майбутнє”, - зазначив французький лідер.

За його словами, поки перемовини не розпочалися, Франція “збільшила військову, економічну та гуманітарну допомогу”.

Макрон додав, що фінансова та військова підтримка України з боку США важлива для всієї Європи та світу. “Якщо ми уявимо, що покинемо країну та повагу до цих принципів напризволяще, то стабільності у світі не існуватиме. Дуже важливо, що ви настільки віддані”, - зауважив він.

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон сьогодні перебуває із офіційним візитом у Вашингтоні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 421 | Додав: adminA | Теги: допомога з енергетикою, україна, ппо, Байден і Макрон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]