Чт, 2024-03-28, 12:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:26
Обладнання Харцизького машинобудівного заводу військові РФ демонтували, щоб вивезти до Росії
Інші останні Кримінальні новини

Російські військовослужбовці продовжують розкрадати обладнання на промислових об'єктах на тимчасово окупованій території Донбасу, інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Під прикриттям бойових зіткнень триває розкрадання промислових об'єктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. 23 березня військовослужбовці 1-го мотострілецького батальйону 11-ї омсп демонтували обладнання ливарного цеху та протипожежне обладнання Харцизького машинобудівного заводу (м. Харцизьк) з метою вивезення його на територію Росії", - повідомляє ГУР на своєму сайті в п'ятницю, 25 березня.

Українська розвідка також повідомила, що триває постачання з Росії боєприпасів і військового устаткування для російських військових на Донбас. Так, до Харцизька прибув ешелон з боєприпасами (до 200 тонн), а в Донецьк - п'ять вантажних автомобілів з військовим майном (зокрема танкові двигуни, акумулятори) для потреб 5-ї окремої мотострілкової бригади (Донецьк).

Нагадаємо, на початку березня, за даними розвідки, Росія переправила на тимчасово окуповані території Донбасу озброєння і військову техніку, боєприпаси і паливно-мастильні матеріали для потреб терористів. Зокрема, розвідкою зафіксовано прибуття ешелонів до Харцизька та Іловайська.

У Харцизьк перекинуто три танки Т-72, п'ять БМП, дві 152-мм самохідні артилерійські установки, 6122 мм гаубиць Д-30, 120 тонн паливно-мастильних матеріалів і два вагони з обмундируванням. Ешелон супроводжував майор ЗС РФ Дмитрієв Сергій Вікторович (посвідчення офіцера ЗС РФ АА №0410408), який обіймає посаду "начальника Служби військових перевезень Відділу тилу Управління 1-го АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС Російської Федерації".

У Іловайськ прибули дві самохідні артилерійські установки, два танки, 23-мм зенітна установка на базі МТ-ЛБ, 160 тонн дизельного палива і три вагони з боєприпасами. Ешелон супроводжував майор ЗС РФ Пастарнак Денис В'ячеславович (паспорт громадянина РФ 0703 416325), який обіймає посаду "старшого офіцера Служби військових перевезень Відділу тилу Управління 1-го АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС Російської Федерації".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: обладнання Харцизького машинобудівн, військові РФ, демонтаж, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]