Вт, 2024-03-19, 05:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Образи українок у західних ЗМІ: почалися вибачення і розслідування
Інші останні Українці в світі

Журналіст німецького таблоїду Bild вибачився за свою статтю, де він назвав Україну "країною повій". А тепер каже, що не хотів нікого ображати, просто використав позицію руху FEMEN, що "Євро-2012 перетворило Україну на суцільний бордель". Щоправда, у самій публікації посилання на FEMEN немає... Українська діаспора в Німеччині обурена і готується до протестів.

На скандал журналіст газети Bild Маттіас Марбург відреагував електронним листом. Як він пояснив агентству "Укрінформ" у Берліні, сталося непорозуміння.

"Україна – країна повій" – це парафраз активістки FEMEN Інни Шевченко. Журналіст просто забув на неї послатися, повідомляє ТСН.

"Початок статті у друкованій версії один, а на інтернет-сторінці інший. На жаль, стара, невідредагована версія опинилася в Інтернеті. Якщо в когось з'явилося відчуття, що образив усю Україну, я прошу вибачення".

Як доказ того, що образливу статтю написав ненавмисне, Маттіас Марбург наводить свій блог. У ньому він пише, що в Україні все не так страшно, як про це писали в німецьких ЗМІ. Що журналісту досі не потрібно було давати хабарів міліції, що на нього не напали грабіжники і всі його дорогоцінні внутрішні органи теж на місці.

Невідомо, скільки людей читає блог репортера, однак друкована версія газети щодня розходиться майже трьома мільйонами примірників.

Зреагувало на скандал і посольство України в Берліні. На своєму сайті розмістило коментар до статті: "Вимагаємо від редакції видання Bild вибачення та вжиття адекватних заходів з метою недопущення у майбутньому подібних некоректних формулювань, що різко дисонують із дружнім характером відносин між нашими державами і народами".

Українська діаспора в Берліні теж заявила, що не стоятиме осторонь. Центральна спілка українців Німеччини обіцяє протести.

Сьогодні газета Bild святкує ювілей – 60 років від дня першого виходу. Імовірно, саме тому ні керівництво, ані прес-служба так і не знайшли часу на коментар перед камерою. Замість інтерв'ю прес-служба надала журналістам заготовки розмови з головним редактором, де він пояснює, з якою газетою ми маємо справу:

"Bild – це термометр країни, про що говорять люди, що їх турбує, саме про це і пише Bild. І звичайно, газета Bild така, що найбільше хвилює, найбільш провокує, поляризує. Це найуспішніша газета Німеччини", - каже головний редактор газети Bild Кай Дікман.

Сьогодні газета зробить подарунок німцям і відправить по безкоштовному примірнику в кожну поштову скриньку. Однак в Інтернеті вже гуртуються противники видання. Понад 200 тисяч німців заборонили газеті відправляти їм безкоштовний примірник. Сьогодні має відбутися акція протесту проти газети. Імовірно, до неї долучаться і місцеві українці.

Прокуратура Польщі розслідує образливі для українок висловлювання по радіо

Окружна прокуратура судового округу Праґа у Варшаві почала розслідування в справі образливих висловлювань на адресу громадянок України.

Про це повідомила у п’ятницю прес-секретар прокуратури Рената Мазур, передає Радіо "Свобода" з посиланням на УНІАН.

Як відомо, на минулому тижні з вуст ведучих ранкової програми польського радіо Eska Rock пролунали слова образливі для українських жінок.

Мазур уточнила, що слідчі вирішили почати розслідування цієї справи на підставі повідомлень польських засобів інформації, які про неї активно пишуть.

"Щоб оцінити, чи було порушення, ми будемо звертатися до радіостанції, щоб вона надала весь запис програми", - сказала прес-секретар.

За її словами, прокуратура має 30 днів, щоб провести попереднє розслідування справи, після чого вирішити, чи порушувати кримінальну справу.

Як відомо, речник МЗС Польщі заявив, що висловлювання ведучих були "не тільки ідіотські, а й скандальні та хамські", і визнав, що вимога МЗС України про вибачення була "абсолютно обґрунтована".

Один із ведучих уже приніс вибачення за ті слова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1106 | Додав: admin | Теги: образи українок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]