Пт, 2024-04-19, 05:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:25
Оцінив вартість проєкту в понад один мільярд доларів співзасновник monobank
Інші останні Економічні новини

Український інтернет-банкінг monobank, який працює на банківській ліцензії «Універсал Банку», може коштувати більш ніж мільярд доларів. Таку оцінку сервісу дав один з його співзасновників Олег Гороховський, зазначивши, що наразі проєкт не продається.

«Український монобанк вже коштує більш ніж один мільярд доларів та не продається. Єдиноріг з нуля за три з половиною роки», — написав Олег Гороховський.

За його словами, жоден український банк технічно не зможе придбати monobank, а тому укласти подібну угоду під силу лише спільній групі іноземних інвестиційних фондів.

Що цьому передувало?

На початку серпня інтернет-видання «Страна» Ігоря Гужви повідомило, що «Альфа Банк» готується до покупки проєкту monobank.

Зазначалося, що угода перебуває на фінальній стадії та вже в серпні-вересні банк з російськими акціонерами може укласти угоду про придбання інтернет-банкінгу. Вартість необанку, за даними ЗМІ, коливалася від 274 млн до 1 млрд доларів.

Однак як у самому «Альфа-Банку», так і в monobank ці плани не підтвердили.

Сам Гороховський назвав цю інформацію «маячнею» та зазначив, що найбільше в цьому повідомленні його ображає низька ціна, яку видання надало необанку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 577 | Додав: adminA | Теги: понад один мільярд доларів, співзасновник monobank, вартість проєкту | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]