Сб, 2024-04-20, 02:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
Одеська митниця не пропускатиме китайські і турецькі вантажі - Саакашвілі
Інші останні Економічні новини

Одеська митниця оформлюватиме вантажі лише з ЄС, США, Японії, Канади та Австралії, а от від китайських і турецьких вантажів відмовлятиметься, оскільки "це потенційне джерело корупції". Про це у коментарі газеті "День" заявив голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі.

"Хочемо розмитнювати лише вантажі з ЄС, США, Японії, Канади, Австралії, бо їхнє походження і вказану у декларації ціну товарів підтверджено на 100%. А от від китайських і турецьких вантажів відмовлятимемося, бо неможливо знайти реальну декларацію для них. Хай їх оформляють інші митниці, бо це потенційне джерело корупції. Коли запустимо 1 березня 2016 року електронну митницю, тоді розмитнюватимемо усі вантажі", - сказав Саакашвілі.

Так, за його словами, аби повністю змінити роботу регіональної митниці, пропонується кілька кроків, погоджених із центральним офісом ДФСУ. Зокрема, готується максимальне спрощення заповнення митної декларації, скорочення часу розмитнення контейнера до 15 хвилин. Загалом на митне оформлення витрачатиметься не більше години і здійснюватиметься фізичний огляд лише 5-7% товару.

Крім того, тут очікують на ухвалення закону про ліквідацію митних брокерів і передачу їхніх функцій працівникам митниці, а отримані за такі послуги кошти частково лишатимуть у регіональній митниці у спецфонді, з якого збільшуватимуть зарплату митникам.

"Контрабанда, мабуть, цілком не перекрита, але загалом корупції на Одеській митниці немає. Зараз ці всі потоки перейшли на інші митниці, переважно на Київську, де розмитнюють товар за нижчими цінами", - наголосив Саакашвілі.

Раніше повідомлялося, що на Одеській митниці заборонено будь-який огляд вантажів без особистого дозволу керівника "силового" відомства. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: Одеська митниця, Саакашвілі, китайські і турецькі вантажі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]