Чт, 2024-04-25, 21:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:30
Одночасно в мережі Facebook заблокували акаунти відомих українських журналістів і діячів
Інші останні Політичні новини

У першій половині дня 1 червня виявилися заблокованими акаунти у мережі Facebook журналістів Вахтанга Кіпіані ("Історична Правда", ТВі), Сергія Лещенка ("Українська Правда"), Тетяни Даниленко (5 канал) та відомого інтернет-активіста Романа Шрайка (сайт durdom.in.ua). Жодних пояснень від адміністрації сайту поки не надходило.

Вахтанг Кіпіані написав до Facebook скаргу про проблеми з акаунтом, на що отримав у відповідь вимогу "підтвердити свою "справжність" - такі повідомлення зазвичай виникають у випадках, коли одна людина починає видавати себе за іншу у соцмережі і про це стає відомо адміністраторам ресурсу. Про аналогічні проблеми повідомляють Тетяна Даниленко та Роман Шрайк, передає "Тиждень".

Прикметно, що Тетяна Даниленко та Вахтанг Кіпіані на днях записали відеозвернення на підтримку української мови, а Роман Шрайк поширював карикатури та демотиватори, в яких висміював прибічників російської як другої державної. Можливо, саме це стало причиною хакерської атаки на акаунти цих людей.

Крім того, пізніше виявилося, що заблоковано акаунт політичного аналітика, ГО "Українська альтернатива" Володимира Кухара, одного з колишніх лідерів ПОРИ Олександра Солонтая, та помічниці депутат Лесі Оробець – Таміли Ташевої.

У мережі жваво обговорюють цю ситуацію. Деякі юзери припускають, що це "масова атака кнопкодавів на цих особистостей". Також у мережі стала ширитися інформація про те, що заблокованих сьогодні акаунтів українських користувачів вже десятки.

Катерина Скоробагатова, керівник представництва Facebook в Росії та Україні, повідомила, що наразі в компанії намагаються з’ясувати причину блокування.

Дещо пізніше Facebook відновив акаунти Кіпіані, Даниленко та Лещенка. Жодних пояснень чи повідомлень власники сторінок від адміністрації не отримали.

Адміністрація Facebook повідомила, що через проблеми деякі користувачі не змогли зайти до своїх акаунтів, повідомляє BBC. Сайт був недоступним для деяких користувачів протягом двох годин.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: заблокували, діячів, facebook, українських журналістів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]