Чт, 2024-03-28, 22:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Одну з вимог МВФ Україна виконала
Інші останні Економічні новини

  Україна виконала одну з вимог МВФ

Один із структурних маяків розглянули на засіданні Ради з фінансової стабільності

Рада з фінансової стабільності на засіданні 30 червня затвердила плани державних банків щодо зниження частки непрацюючих кредитів (NPL). Плани розраховані на три роки.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Як зазначили в прес-службі, затвердження планів роботи держбанків зі зниження NPL означає виконання одного зі структурних маяків програми співпраці України з МВФ.

Рада також розглянула ризики, що можуть виникнути через визнання неконституційним закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (за конституційним поданням Верховного суду).

Рада ухвалила рішення про невідкладне створення робочої групи, щоб напрацювати план дій для мінімізації можливих ризиків для фінансової стабільності у разі прийняття Конституційним судом України рішення за відповідним провадженням.

Участь у засіданні взяли такі члени Ради з фінансової стабільності: голова НБУ Яків Смолій (15 березня 2018 - 3 липня 2020), директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) Ігор Пашко, перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, заступник Міністра фінансів Юрій Гелетій.

Нагадаємо, 9 червня рада директорів МВФ затвердила нову програму співпраці з Україною в розмірі 5 млрд євро на 18 місяців.

Голова представництва Міжнародного валютного фонду (МВФ) у Києві Йоста Люнгман назвав основні пріоритети в програмах співпраці України з МВФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 630 | Додав: adminA | Теги: одна з вимог МВФ, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]