Пт, 2024-03-29, 03:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:05
Офіційний візит Зеленського в США розпочався
Інші останні Офіційні новини

Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом у США, де 1 вересня він зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом. Лідери країн обговорять питання безпеки і стратегічного партнерства, а також підпишуть документи в сфері оборони.

Офіційно візит Володимира Зеленського в США починається 31 серпня. Про майбутню зустрічі лідери країн попередньо домовилися ще на початку літа, під час телефонної розмови.

Раніше передбачалося, що президенти побачаться в липні, після поїздки Байдена в Європу. Але в офіційному запрошенні дату зустрічі змістили на 30 серпня. Пізніше, через рішення розширити програму поїздки, візит у Білий дім був перенесений на 31 серпня. А за півтора дня до переговорів стало відомо, що зустріч змістилася ще на день і пройде 1 вересня.

Перенесення переговорів пов’язане із ситуацією в Афганістані, пояснив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Адже саме 31 серпня заплановано завершити евакуацію американських військовослужбовців з Афганістану.

Нагадаємо, раніше у МЗС повідомили, що під час візиту Зеленського до США будуть обговорюватися три блоки питань: політичний, економічний і питання безпеки.

Останній обмін полоненими між Україною та «Л/ДНР» відбувся 16 квітня 2020 року. Київ повернув 20 своїх громадян, а передав на тимчасово окуповані території 14 осіб.

У вересні 2020 року голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що найближчими тижнями планується масштабний обмін полоненими у форматі «100 на 100». За його словами, Україна вже передала ОБСЄ список для обміну, аналогічний список склали й терористи ОРДЛО.

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомляв, що українська делегація запропонувала провести обмін полоненими до 24 грудня 2020. Однак він так і не відбувся.

Представник окупаційної влади в окремих районах Донецької області Дарина Морозова повідомила, що обмін полоненими на Донбасі не відбудеться, доки Україна не узгодить з Росією і терористами дорожню карту реалізації Мінських угод, а потім затвердить її у Верховній Раді.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: США, фіційний візит Зеленського | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]