Пт, 2024-04-19, 07:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
Офіційно висунуто звинувачення підозрюваному в передачі секретних документів WikiLeaks
Інші останні Новини світу

Американському військовослужбовцю Бредлі Меннінгу, підозрюваному в передачі організації WikiLeaks секретних документів уряду США, офіційно висунули звинувачення за 22 пунктами.

Туди входять - крадіжка державної власності, публікація в Інтернеті розвідувальної інформації, а також "надання допомоги ворогові", яке за американськими законами (деяких штатів) передбачає смертну кару, передає ИТАР-ТАСС.

Проте раніше військові прокурори заявили, що домагатимуться для 24-річного рядового першого класу (відповідає званню єфрейтора) довічного тюремного ув'язнення.

На засіданні, яке військовий суддя, полковник Денис Лінд проводила в четвер, 23 лютого, на базі Форт-Мід в штаті Меріленд, Меннінг відмовився визнати себе винним.

Бредлі Меннінг, який служив у підрозділі армійської розвідки США в Іраку, був заарештований у травні 2010 року на одній з американських військових баз у Кувейті.

Два місяці тому, на попередніх слуханнях у його справі, звинувачення представило свідчення того, що він свідомо передав засновникові та головному ідейному натхненнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу "сотні тисяч файлів" з секретними документами Пентагону і Держдепартаменту.

Багато з них з'явилися потім в Інтернеті або були передані для публікації різним газетам і журналам. Фахівці назвали це "найбільшим в історії витоком" американських урядових секретів.

На початку лютого командування військового округу Вашингтона вирішило про те, що судити Меннінга буде військовий трибунал.

Дата суду поки що не призначена.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: підозрюваному в передачі секретних | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]