Ср, 2024-04-24, 05:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:50
Офшору Януковича держава заплатила 3,5 млн грн за те, що президент літав вертольотом
Інші останні Економічні новини

За перевезення Віктора Януковича протягом 2011 року вертольотом Agusta та літаком Falkon 900 державний бюджет заплатив компанії з Британських Віргінських островів 3,5 мільйона гривень, повідомляє "Українська правда".

Про це ідеться у відповіді Адміністрації президента на запит.

"За інформацією Державного управління справами, повна сума коштів, сплачених Державним авіапідприємством "Україна" протягом 2011 року ТОВ "Центравіа" за надані послуги з авіаперевезень вищих посадових осіб України на вертольоті типу "Agusta Westland 139" та літаку типу "Falcon 900", становить 3 541 187,12 гривень".

Адміністрація президента нагадала, що договір з ТОВ "Центравіа" на 2011 рік передбачав надання авіаперевезень на суму 7,5 млн грн, але в зв'язку зі зменшенням потреб по факту їй було заплачено 3,5 млн грн.

Як відомо, Янукович поки що не здійснює польотів на роботу з "Межигір'я", тому що скандальний вертолітний майданчик у центрі Києва не здано в експлуатацію.

Як ідеться у розслідуванні "Української правди" "Таємниця вертольоту Януковича захована у "Межигір'ї", головним засновником ТОВ "Центравіа" є фірма BLYTHE Associates Inc., якій належить 99,9% акцій авіаційної компанії.

Ця фірма зареєстрована в офшорній зоні - на Британських Віргінських островах.

Згідно з комерційним реєстром підприємств Австрії, ця ж фірма BLYTHE Associates Inc. була акціонером ТОВ "Танталіт", якій належить резиденція "Межигір'я", де проживає президент Янукович.

Сам Янукович відкидає причетність до цієї фірми.

Водночас нещодавно Адміністрація президента за гроші бюджету взяла в оренду для Януковича офісне приміщення на території "Межигір'я" також у фірми "Танталіт" на суму 100 тисяч гривень.

Видання неодноразово наводили докази того, що фірма "Танталіт" контролюється родиною Віктора Януковича.

Зокрема, директор фірми Павло Литовченко має довіреність від молодшого сина Януковича Віктора, а до цього Литовченко працював юристом на підприємствах старшого сина Януковича Олександра.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: держава, вертоліт, офшору Януковича 3, 5 млн грн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]