Чт, 2024-04-25, 22:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:09
Оголосили головні завдання Кабміну на найближчі 100 днів. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

  Кабмін має найближчим часом подати 24 проекти законів, необхідних для отримання коштів від МВФ і ЄС, а також планується реформа Кабміну.

Про це повідомив голова АП Борис Ложкін на своїй сторінці у Facebook після засідання Нацради реформ.

Так, Ложкін написав, що новий уряд має невідкладно подати 24 важливих проекти законів, які треба прийняти вже до кінця травня, бо від цього залежить, чи отримає Україна 1,7 млрд доларів від МВФ, 705 млн євро від ЕС та додаткові 1 млрд доларів пiд гарантії уряду США. Загалом до кінця року в рамках співпраці з МВФ та ЄС має бути розроблено та прийнято парламентом ще 129 законів, значна частина яких – пряма відповідальність Кабміну.

Також у Секретаріаті Нацради реформ та АП підготували пропозиції щодо реформи Кабміну. За словами Ложкіна, проект реформи Кабінету міністрів передбачає розширення повноважень міністрів у питанні призначення та звільнення своїх заступників, керівників центральних органів виконавчої влади та їх заступників.

"Ми врахували досвід попереднього уряду і вважаємо це важливим кроком, який прискорить процес прийняття міністерствами ключових рішень без зайвої бюрократії та впливу ззовні", – підкреслив глава АП.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України затвердила склад нового Кабінету міністрів, узгоджений на зборах коаліції, і представлений новопризначеним прем'єр міністром України Володимиром Гройсманом на ранковому пленарному засіданні парламенту, а також програму діяльності нового Кабміну.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв протягом місяця розробити антикризовий план діяльності уряду , Крім того, за словами Гройсмана, до кінця року уряд підготує план розвитку України на середньострокову перспективу.

Рада повинна прийняти 19 для отримання законопроектів МВФ - траншу Шимків

Україна для отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду має ухвалити 19 законопроектів.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків на брифінгу за підсумками засідання Національної ради реформ у Києві у вівторок, 19 квітня.

"Що стосується МВФ: нам необхідно ухвалити 19 законопроектів. Їх ухвалення відкриває отримання чергового траншу від фонду в сумі 1,7 млрд доларів, а також додаткових гарантій уряду США ще на 1 млрд доларів", - розповів Шимків.

Зокрема, один законопроект уже внесений президентом України до Верховної Ради, чотири - ухвалені парламентом у першому читанні, два - відкликані та потребують доопрацювання урядом, ще 12 - потребують повторного внесення у зв'язку зі зміною уряду.

Що стосується співпраці з ЄС, то на кону EUR105 млн у рамках третього траншу макрофінансової допомоги. "Для цього необхідно ухвалити п’ять законопроектів", - пояснив Шимків.

За його словами, усі ці 24 законопроекти (19+5) мають бути ухвалені до кінця травня. Крім того, до кінця 2016 року у рамках реалізації програми асоціації з ЄС необхідно ухвалити 129 законопроектів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: головні завдання Кабміну, 100 днів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]