Пт, 2024-04-19, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:23
Оголосили загальнонаціональний страйк профспілки Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Акція протесту обіцяє стати наймасовішою.

У Франції у четвер, 19 січня, оголошено загальнонаціональний день страйку проти реформи пенсійної системи. У страйках та демонстраціях візьмуть участь працівники ключових секторів, таких як енергетика, громадський транспорт, авіаперевезення та школи.

Цьогорічна акція протесту обіцяє стати наймасовішою. Вперше за 12 років у страйку візьмуть участь усі без винятку профспілки Франції.

«Потужний страйк» оголосили французькі залізниці SNCF та компанія RATP, яка контролює весь міський транспорт, включаючи метро та поїзди в Парижі.

Профспілка «Сила робітників» (FO) попередила, що транспортний сектор, включаючи водіїв вантажівок, автобусів та машин швидкої допомоги, також оголосить страйк. Представники профспілки заявили, що мають намір «боротися до кінця».

Крім того, прес-служба головного управління цивільної авіації (DGAC) країни заявила, що 20% рейсів буде скасовано в паризькому аеропорту Орлі.

Страйкуватимуть навіть співробітники МЗС, які офіційно оголосили «широку» акцію протесту. Це буде перший міжпрофспілковий страйк посадових осіб міністерства у відповідь на заклик національного штабу.

За інформацією телеканалу France24, поліція Франції очікує, що 19 січня на вулиці вийде від 550 тис. до 750 тис. людей. Лише у Парижі очікується до 80 тисяч протестувальників.

Уряд Франції 11 січня представив пенсійну реформу, відповідно до якої вік виходу на заслужений відпочинок буде підвищено до 64 років. Планується, що з 1 вересня 2023 року термін виходу на пенсію поступово підвищуватиметься і досягне 64 років у 2030 році.

Чинний пенсійний вік у Франції становить 62 роки, проте якщо людина вирішить піти на відпочинок у цей момент, вона не отримуватиме повну пенсію. У 2019 році французька влада встановила обмеження, згідно з яким починаючи з 2025 року, щоб отримувати повну пенсію, необхідно опрацювати щонайменше до 64 років. У такому разі людина може претендувати на гарантовану виплату 1 тис. євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 431 | Додав: adminA | Теги: загальнонаціональний страйк, профспілки Франції | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]