Пт, 2024-03-29, 03:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:11
Окреслив дати вступу України до ЄС Порошенко та пообіцяв змінити Угоду про асоціацію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Порошенко окреслив дати вступу України до ЄС та пообіцяв змінити Угоду про асоціацію

Президент Петро Порошенко у разі переобрання на посаду пообіцяв оновити Угоду про асоціацію та прогнозує вступ України до ЄС не раніше 2028 року.

Про це "Європейській правді" повідомили у штабі Порошенка в рамках опитування штабів найрейтинговіших кандидатів у президенти, результати якого викладені у статті.

Чинний президент взяв на себе ризиковане зобов’язання подати заявку про вступ до ЄС за чотири роки та розкрив інші деталі його плану щодо вступу до ЄС.

"Графік ключових рішень такий: оновлення Угоди про асоціацію – не пізніше 2022 року; подання заявки на вступ до Європейського Союзу – не пізніше 2023 року; за умови повного виконання Угоди про асоціацію та завершення передвступних переговорів, вступ України до ЄС можливий не раніше 2028 року", - повідомили у штабі Порошенка.

"Отже, Україна готується піднімати в Брюсселі питання про оновлення УА. Таке право ми юридично отримаємо вже цього року – за 5 років після початку виконання УА. Це загалом правильний крок (хоча досягти згоди ЄС на це буде непросто, тож обіцянка завершити переговори до 2022 року – досить смілива). Ще амбітнішим (практично нереальним) є намір вступити в ЄС, можливо, вже у 2028 році. Схоже, це розуміють і на Банковій, саме тому додані слова "не раніше", - йдеться у статті "ЄвроПравди".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: угода про асоціацію, ЄС, дати вступу України, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]