Чт, 2024-03-28, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:16
Окреслив нові критерії співпраці з МВФ Мінфін
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів про своє бачення формату співпраці з МВФ, підкресливши, що дефіцит бюджету найчастіше "роздувається" за рахунок прийнятих Україною рішень, а не завдяки рекомендаціям МВФ.

Про це він заявив в интерв'ю ZN.UA.

"Дуже важливо розуміти, як мислить МВФ. Розуміючи ці рамки, ми повинні в них працювати. Програма МВФ повинна бути підтримуючою, але розвиток залежить уже від нас. Ми самі повинні розуміти, якими будуть наші держфінанси, яких змін ми хочемо. Якщо ми це робимо, при цьому вписуючись в параметри МВФ, - це чудово. Якщо ми забезпечуємо зростання, але в рамки МВФ дещо не вписуємося, то в ході переговорів, думаю, цілком реально домогтися перегляду критеріїв", - підкреслив Данилюк.

За його словами, як свідчить багаторічний досвід співпраці з МВФ, Україна і зростання не показує, і критеріїв не виконує.

"І дефіцит наш часто роздувається за рахунок прийнятих нами ж рішень. Давайте задамося питанням: хоч один з законів, які приймалися врозріз з вимогами МВФ, сприяв економічному зростанню, зайнятості? Дуже в цьому сумніваюся...", - заявив міністр.

Нагадаємо, в МВФ заявили, що готові співпрацювати з новим урядом України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: МВФ, Мінфін, нові критерії співпраці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]