Пт, 2024-03-29, 12:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
Окупанти активізували обстріли на донецькому напрямку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом минулої добу в зоні проведення антитерористичної операції загиблих серед українських військових немає, натомість троє зазнали поранень. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій, на щастя, загиблих немає, але троє наших воїнів зазнали поранень", - сказав Лисенко.

Бойовики активізували обстріли позицій сил АТО на донецькому напрямку.

"На Донецькому напрямку зберігається неспокійна обстановка поблизу селища Луганське. Протягом минулої доби бойовики здійснювали збройні провокації з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Двічі позиції сил АТО були обстріляні з протитанкових ракетних комплексів. Там же було зафіксовано роботу ворожого снайпера", - сказав Лисенко.

Крім того, за його словами, на захід від Вуглегірського водосховища, у північних околицях Горлівки, ворог також здійснив серію провокацій. Зокрема, у Зайцевому противник більше десяти разів провокував українських військових на відкриття вогню у відповідь. При цьому застосовував стрілецьку зброю та гранатомети. До того ж, українські рубежі оборони в тому районі були двічі обстріляні з 82-мм мінометів.

Водночас неспокійно було і в передмісті Горлівки, у Майорську, де ворог тричі обстріляв позиції сил АТО. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Як зазначив Лисенко, на захід від Горлівки напруженою обстановка залишалася у районі Новгородського, де протягом доби бойовики порушували режим тиші, використовуючи стрілецьку зброю. Там же було зафіксовано роботу снайпера. Одна ворожа провокація із використанням крупнокаліберних кулеметів відбулася поблизу Троїцького. Також поблизу села Кам’янка, що знаходиться на ділянці автошляху Костянтинівка – Донецьк, позиції сил АТО були обстріляні зі стрілецької зброї.

Разом із цим зросла активність противника поблизу Донецького аеропорту - половина усіх обстрілів українських позицій на Донецькому напрямку припадає саме на околиці Донецького летовища, де НЗФ і надалі активно застосовують стрілецьку зброю, гранатомети. Поблизу Опитного та Пісок вчора відпрацювали ворожі снайпери. А з настанням темряви ворог вчора обстріляв українські рубежі оборони з 82 та 120-мм мінометів.

На Маріупольському напрямку ворог проявляв активність поблизу Широкиного та Мар’їнки. Зокрема, бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї у районі Мар’їнки. А опівдні ворог випустив три міни по українським рубежам оборони поблизу Широкиного.

До того ж, вчора бойовики підступно обстріляли село Водяне Волноваського району Донецької області з 82 та 120-мм мінометів. Декілька домівок місцевих жителів зазнали серйозних руйнувань. Встановлено, що вогонь вівся зі сходу – з району Широкиного та Комінтернового, де є загони бойовиків. Позицій сил АТО у Водяному та навколо нього немає.

На Луганському напрямку вже другу добу зберігається абсолютне затишшя.

За словами Лисенка, вчора в районі проведення АТО було зафіксовано 2 польоти ворожих БПЛА в районі Маріуполя. Встановлено, що вони здійснювали розвідку місцевості на березі Азовського моря, поблизу Широкиного, та місцевості в районі села Водяне.

З початку доби станом на 13.00 російсько-терористичні бандформування 13 разів обстріляли позиції сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

"Зокрема, обстріли продовжуються біля тимчасово окупованого Донецька та в районі Горлівської агломерації. Бандити здебільшого ведуть неприцільний вогонь, використовують стрілецьку зброю та гранатомети. Кваліфікувати такі дії загарбників можна лише як збройні провокації", - йдеться в повідомленні.

З початку року на Донеччині у схованках виявлено понад 500 гранатометів та автоматів, 350 кг вибухівки - Лисенко

З початку року на Донеччині українські правоохоронці виявили схованки із понад 500 гранатометами та автоматами, а також сотнями тисяч набоїв.

"За рік українські правоохоронці вилучили з різних схованок в одній лише Донецькій області 328 гранатометів, майже 5 тисяч гранат, 236 автоматів, кулеметів та іншої стрілецької зброї, 27 вибухових пристроїв та 350 кг вибухівки, і більше 300 тисяч набоїв", - сказав Лисенко.

За його словами, під цілодобовим контролем правоохоронців знаходяться автовокзали, залізничні станції, проїзди до міст та сіл, і автошляхи. Завдяки їхній оперативній роботі та співпраці з військовими вдалося попередити безліч диверсій, що загрожували життю українців, сказав Лисенко.

Впродовж минулої доби, 25 грудня, проросійські бойовики 61 раз вдалися до збройних провокацій проти українських військових і двічі били по мирному селищу Водяне, неподалік від Маріуполя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 716 | Додав: adminA | Теги: окупанти, обстріли, донецький напрямок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]