Сб, 2024-04-20, 08:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
Окупанти готуються до протитанкової боротьби
Інші останні Надзвичайні новини

Російсько-терористичні війська продовжують перегрупування своїх сил, основна маса яких зосереджена на декількох напрямках - приморському (по осі Новоазовськ-Маріуполь), південніше Донецька (Докучаєвськ-Тельманове) і в смузі Алчевськ-Стаханов (включно з підрозділами, що блокують Дебальцевський плацдарм з півдня та сходу). У цих районах продовжують накопичення основної маси матеріально-технічних ресурсів (боєприпасів, палива, запасних частин) на "централізованих" складах і базах. Окремі формування противника оперують в західній та північно-західній частинах Донецька, на вузлі Горлівка-Єнакієве, а також ведуть бої на ділянці північніше Луганська, виконуючи "локальні" завдання.

Про це йдеться в оперативних даних групи "Інформаційний спротив", які вранці 8 січня 2015 року наводить у Facebook народний депутат Дмитро Тимчук.

У західному та північно-західному районах Донецька, безпосередньо прилеглих до передових позицій українських військ, продовжує фіксуватися активність російсько-терористичних військ. Відзначається діяльність щонайменше трьох маневрених вогневих груп противника (до складу груп входить бронетехніка, у тому числі танки, а також зенітні знаряддя й міномети на автотранспорті). Дані маневрені групи періодично завдають вогневі удари по позиціях українських військ, а потім змінюють позиції. При проведенні атак дані групи виконують роль підрозділів вогневої підтримки піхотних підрозділів бойовиків.

Окрім того, на ділянці від Мар'їнки до Ясинуватої принаймні дві артилерійські групи російсько-терористичних військ підтримують вогнем діючі формування своїх військ (шість вогневих батарей, включаючи ствольну артилерію, протитанкові гармати, РСЗВ). Періодично, під конкретні завдання, дані артгрупи посилюються силами і засобами (в основному мінометами і РСЗВ), зі складу підрозділів, зосереджених на південний схід від Донецька (Шахтарськ-Старобешеве).

У районі Чорнухиного (Дебальцевський плацдарм) підрозділу російсько-терористичних військ ведуть обстріли з важкого піхотного озброєння передових позицій українських військ. Відзначається посилення даних підрозділів противника бронетехнікою (протягом останніх двох діб помічено прибуття до десяти бойових броньованих машин).

Підрозділи бойовиків, що діють в даному районі, забезпечує зведена артилерійська група (до 20 знарядь ствольної артилерії, в основному 122-мм гаубиці Д-30, а також шість одиниць РСЗО БМ-21 "Град"). Відзначається робота коректувальників і артилерійських розвідників.

На ділянці Докучаєвськ-Тельманове продовжується зростання напруженості, бойовики нарощують бойову активність (насамперед чергу у вигляді розвідувально-диверсійної діяльності). Також на даній ділянці ущільнюються бойові порядки російсько-терористичних військ, в першу лінію висуваються потужні вогневі засоби (артилерія й бронетехніка), у других ешелонах створюються тактичні резерви у вигляді замаскованих "під ополчення" підрозділів російських ВС, розгортається повномасштабна система постачання і забезпечення.

У районі Новоазовськ-Широкіно, а також на північ від даного району, батальйонні тактичні групи (БТГ) противника здійснюють часткову перегрупування в рамках удосконалення своєї системи оборони.

Бандформування, що діють на території "ЛНР", різко посилюють свої можливості із протитанкової боротьби. Так, на озброєнні стахановського "казачєства" й "бригади" Олексія Мозгового зафіксована масова поява 100-мм протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра", які прибули з території РФ. Окрім того, йдуть поставки даними банд формуванням протитанкових ракетних комплексів (відзначена перекидання близько 20 ПТРК типу "Фагот", а також кількох російських ПТРК "Корнет").

Нагадаємо, що наприкінці 2014 року Служба безпеки України (СБУ) оприлюднила відео, де один из ватажків бандформувань Луганщини Павло Дрьомов вихваляється особистими контактами з російським прем'єром Дмитром Медведєвим, який пообіцяв луганським бандам нові партії "Градів", танків та гармат. Плюс відповідних фахівців-наладчиків.

"До 15-го числа ми будемо забезпечені усім озброєнням", - говорить Дрьомов.

За його словами голова російського уряду високо оцінив "досягнення" очолюваної ним банди й назвав її "передовим загоном російського казачєства".

21 грудня Медведєв підписав розпорядження про надання допомоги "ДНР" та "ЛНР".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: протитанкової боротьби, окупанти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]