Пт, 2024-04-19, 06:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:47
Окупанти концентрують сили в напрямку Дебальцевого та Маріуполя. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація у зоні проведення Антитерористичної операції залишається напруженою. Як повідомив сьогодні, 29 січня, на брифінгу речник АТО полковник Андрій Лисенко, по всій лінії розмежування бойовики інтенсивно обстрілюють позиції українських військ та проводять розвідку боєм з метою відтягування резервних сил української армії.

Російсько-терористичні угруповання проводять передислокацію сил у напрямку міст Дебальцевого та Маріуполя, накопичують особовий склад та техніку в низці населених пунктів Новоазовського району. Також, за даними розвідки, ватажки бандформувань здійснюють спроби проведення так званої "мобілізації" мешканців м. Горлівка.

При цьому Лисенко запевнив, що інформація, про те що Дебальцеве начебто можуть взяти в котел, не відповідає дійсності.

"Фронт врегульований, ті частини, які вирушали з боку терористів, були просто розбиті. Терористи зазнали значних втрат. Ми зараз поки що не кажемо остаточну кількість військової техніки, яку вони втратили, але це десятки одиниць і сотні бійців", - сказав він.

На окупованих територіях Донбасу зафіксовано збільшення кількості військових інструкторів з РФ, які займаються навчанням місцевих бойовиків диверсійній діяльності та організації провокацій.

За інформацією оперативного командування "Північ", в районі Бахмутської траси українські військові успішно відбивають спроби наступу бойовиків. Так, у районі н.п. Жолобок за останні 3 дні було знищено 10 танків противника. Також ворог зазнав важких втрат у живій силі. Через успішну роботу української артилерії та нестачу боєприпасів щільність вогню противника на цій ділянці дещо знизилася.

За минулу добу загинуло 5 українських військовослужбовців, 29 поранено.

Нагадаємо, 25 січня міністр оборони Степан Полторак повідомив, що українські війська зупинили наступ ворога по всій лінії фронту.

Останнім часом найбільш напружена ситуація спостерігається на Дебальцевському напрямку. На різних ділянках плацдарму на даний момент ведуть бої 5 батальйонних тактичних груп окупантів (як мінімум одна з них укомплектована військовослужбовцями російських ВДВ), а також 3 зведених артилерійських групи.

29 січня стало відомо, що бойовикам не вдалося виконати завдання зі створення "Дебальцевського котла". В результаті масованих відповідних дій української артилерії зазнали серйозних втрат як передові підрозділи противника, так і "другого ешелону", раніше зосереджені в даному районі з метою широкомасштабного наступу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: Дебальцевого, окупанти, Маріуполя. ВІДЕО, сили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]